Heet en hongerig: hoe we tegenhouden dat de klimaatverandering de strijd tegen honger terugdraait

Honger is niet onvermijdelijk, en moet ook nooit onvermijdelijk worden. Maar de klimaatverandering dreigt om de strijd om honger uit te roeien terug te draaien, met decennia. Ons wereldwijd voedselsysteem is rampzalig slecht voorbereid om de uitdaging van de klimaatverandering aan te gaan. 

Deze week komt het VN-klimaatpanel (ook gekend als het IPCC, Intergovernmental Panel on Climate Change) naar buiten met nieuw bewijsmateriaal dat de impact toont van de klimaatverandering op de wereldwijde honger. De klimaatverandering zal harder en sneller toeslaan dan eerder gedacht werd. 

10 factoren voor aanpassing aan de klimaatverandering

Oxfam onderzoekt in dit rapport hoe goed ons wereldwijd voedselsysteem voorbereid is op de gevolgen van de klimaatverandering. Hoe bekwaam zijn landen om voedsel te voorzien voor haar bevolking in een wereld die opwarmt? 

Dit Oxfam-rapport beoordeelt 10 belangrijke factoren die een invloed hebben op deze bekwaamheid (onder andere research in de landbouwsector, financiering voor klimaatadaptatie, sociale vangnetten en de kwaliteit van weerstations). 

Publicatiedatum: 
25/03/2014
Download (882.29 KB)