(Her)beleef Oxfam Peacewalker 2018

23/05/2018

Oxfam Peacewalker kan terugblikken op een succesvolle derde editie: deze zaterdag vertrokken 115 teams van telkens 4 wandelaars vanuit de Peace Village in Mesen. De sfeer op en naast het parcours was top.

Oxfam Peacewalker vond plaats in de Westhoek, symbool voor de Eerste Wereldoorlog. De wandelaars passeerden zo de Kemmelberg, Ieper en de Palingbeek om dan terug te eindigen in Mesen.

 

Oxfam Peacewalker 2018 in cijfers

  • Dit jaar stonden er 115 teams aan de startlijn.
  • De eerste ploeg “Les 4 Poules du Cristal” legde een authentieke marathon af en kwam in slechts 7 uur en 10 minuten aan. De laatste ploeg bereikte de eindmeet na 10 uur stappen. Slechts 2% van de deelnemers heeft onderweg moeten afhaken. Op de website van Oxfam Peacewalker vind je de tijden van alle teams.
  • In totaal wandelden 449 van de 460 deelnemers de 42,2 km uit.
  • Samen brachten ze 115.000 euro bijeen ten voordele van de projecten van Oxfam-Solidariteit.

Wandelen voor vrede en solidariteit met vluchtelingen

Oxfam Peacewalker vond plaats in de Westhoek, symbool voor de Eerste Wereldoorlog. Dit jaar stond de Peacewalker in het teken van het Oxfam-project voor de vluchtelingen in de Westelijke Sahara. Deze crisis, die doorgaans niet bekend is bij het grote publiek, liet de deelnemers niet onberoerd.

 Een dikke merci aan alle stappers, supporters, vrijwilligers, sponsors en partners. Tot volgend jaar!

Zin om (nog eens) mee te doen?

Heb je na het bekijken van de aftermovie zin om (nog eens) mee te doen? We zoeken nog stappers én vrijwilligers voor Oxfam Trailwalker.

De grote broer van Oxfam Peacewalker vindt plaats op 25 en 26 augustus in de Hoge Venen. Op het programma: 100 km, af te leggen in teams van 4, in minder dan 30 uur.

Dus 2 mogelijkheden

- Zoek 3 vrienden en wandel mee: Schrijf je team in

- Maak deel uit van ons fantastisch team van vrijwilligers: geef je op als vrijwilliger