Het lukt niet: Hoe de EU haar eigen proef kan afleggen en de levens van Palestijnen in Zone C kan verbeteren

1 jaar na de krachtige woorden van de Europese Unie tegen de bezettingspolitiek in Palestijnse gebieden, vragen 80 hulporganisaties nu ook effectieve actie. 

Alle 27 EU-landen spraken zich 1 jaar geleden uit in een unieke verklaring van de Raad van Buitenlandse Zaken. Ze stelden de uitbreiding van de settlements in Palestina in vraag, en ook de gedwongen verplaatsing en de vernieling van Palestijnse eigendommen. 

Precies 1 jaar later zijn de toelatingen voor illegale settlements toegenomen en zijn honderden Palestijnse huizen en gebouwen vernietigd met de bulldozer. Ondanks het feit dat de Europese Unie zich hier tegen uitsprak. 

De Association of International Development Agencies (AIDA) brengt vandaag een nieuw rapport uit, dat de Europese Unie aanspoort om haar krachtige woorden te onderstrepen met actie. Dit moet de maatregelen van de Israëlische overheid betwisten, die ondraaglijke omstandigheden creëert voor de 150.000 Palestijnen die in Zone C onder volledige controle leven van de Israëlische militairen en burgers. 

De 80 internationale hulporganisaties en ontwikkelingsorganisaties die lid zijn van AIDA waarschuwen dat de kans op een rechtvaardige en duurzame oplossing voor het conflict in de Bezette Palestijnse Gebieden en Israël wegglippen. 

Publicatiedatum: 
01/05/2013
Download (974.9 KB)
Emergency: