Hou je oude spullen nog even bij

16/04/2020

Ben je één van de vele mensen die door de uitzonderlijke maatregelen thuis moeten blijven? Misschien heb je ook wat meer tijd over. Dan kan je spullen opzij zetten voor ons en voor de actie van e5.

Misschien heb je besloten om tijdens deze uitzonderlijke situatie een grote lenteschoonmaak te houden. Bij het opruimen van je kasten kom je allicht kleren tegen die je al lang niet meer draagt maar nooit hebt weggedaan omdat ze nog te mooi zijn. Wat doe je er dan mee?

Leg ze apart en hou ze nog even bij. Zodra onze tweedehandswinkels weer opengaan, kan je ze daar binnenbrengen. Andere optie: je houdt ze bij voor de inzamelactie van e5. In beide gevallen zal je een waardebon krijgen voor een aankoop bij e5.

Vind een tweedehandswinkel bij jou in de buurt

Een nieuw leven voor je kleren

Elk jaar verzamelen onze tweedehandswinkels duizenden tweedehandskleren en geven hen een nieuw leven. De opbrengst van de verkoop gaat naar onze projecten wereldwijd. Daarmee ondersteunen we bovendien een circulaire economie en sparen we enorm veel CO2 uit. In 2019 was dat maar liefst 3,5 miljoen kg.

Zodra onze tweedehandswinkels weer open gaan, zullen onze vrijwilligers al je schenkingen met open armen ontvangen. Zowel kleren als boeken en snuisterijen zijn welkom. Met de opbrengst van de verkoop, strijden we samen tegen armoede en ongelijkheid.

e5: solidaire partner van Oxfam

Onze strijd tegen armoede en ongelijkheid voeren we niet alleen. Al 20 jaar lang werken we samen met e5. De winkelketen organiseert twee keer per jaar een inzamelactie van tweedehandskleren ten voordele van Oxfam.

Door de coronacrisis heeft e5 zijn actie in maart moeten afbreken. Zodra de e5-winkels weer mogen openen, zal het die actie verder zetten. Daarbij schenkt het een waardebon van 12,5 € per geschonken zak kleren. Die bon zullen wij ook aan de kledingschenkers in onze tweedehandswinkels geven.

Via deze actie ontvangen wij tweedehandskleren waarvan de opbrengst naar onze projecten gaat. En voor e5, dat het in deze tijden niet gemakkelijk heeft, kan het helpen om de werkgelegenheid te garanderen voor 500 medewerkers.

We blijven elkaar solidair steunen, in goede en kwade dagen. Door je spullen nog wat bij te houden en ze over enkele weken in onze tweedehandswinkel of bij e5 te komen geven, steun je Oxfam wereldwijd.

Zodra onze winkels weer open gaan en de inzamelactie van e5 van start gaat, laten we je iets weten. Volg ons via Facebook om op de hoogte te blijven.

Alvast bedankt.

Vind een tweedehandswinkel bij jou in de buurt