Inleefateliers

Wil je graag op reis als een local, zonder zelfs een stap buiten België te zetten? Dan nodigen we je uit in de Oxfam-inleefateliers ‘De wereld om de hoek’. Daar leg je in groep een spannend, interactief parcours af in een levensgroot decor en kruip je in de huid van iemand anders.

Wie kan er meedoen aan een Oxfam-inleefatelier?

  • alle groepen jongeren vanaf 16 jaar (alle studierichtingen)
  • alle groepen volwassenen (volwassenenonderwijs, hogescholen, verenigingen, teambuilding)

De ateliers zijn er voor voor groepen van 12 tot 24 personen, helaas niet voor individuele bezoekers. 

Meer praktische info: 

  • Deelnameprijs: 5 euro per persoon, en gratis voor begeleiders
  • Je reserveert best 6 weken vooraf
  • We vragen je om je groep op voorhand minimaal voor te bereiden; we helpen je natuurlijk met de nodige informatie. 
  • Je kan de Oxfam-inleefateliers volgen in het Nederlands of Frans, en op bijzondere aanvraag ook in het Engels of het Spaans (atelier Bolivia).

Bolivia

Bolivia is een van de landen in Zuid-Amerika die het zwaarst getroffen is door de klimaatverandering. Een groot deel van de bevolking leeft van de landbouw; hun toegang tot voedsel komt in het gedrang.

Het is hoog tijd om actie te ondernemen!

Stap in de wereld van de Bolivianen en ervaar hoe de klimaatverandering jouw leven verandert. Laat je stem horen en neem deel aan een internationale klimaattop en onderhandel mee over efficiënte en duurzame oplossingen.

Schrijf je in!

Voorbereiding

In 10 minuten

Meer dan 10 minuten

Nabereiding

Wil je je verdiepen in klimaat en landbouw? Of kijk je liever met je groep naar een documentaire over klimaat en landbouw, gevolgd door een debat?
Geen probleem! Lees deze pagina.

Mondiapolis

Hoeveel verdient een Cambodjaanse kledingarbeidster? En hoeveel liter water is er nodig om een jeansbroek te maken?

Ontrafel het mysterie van de economische globalisering aan de hand van een jeans, een smartphone of een frisdrankje. Je zal beter begrijpen welke impact de globalisering heeft op mens en milieu.

Samen denken we na over een andere globalisering!

Stap in de wereld van een Burkinese katoenteler, een Cambodjaanse kledingarbeidster of een vertegenwoordiger van een multinational. Neem deel aan de onderhandelingen voor waardig werk en een eerlijk en duurzaam beheer van natuurlijke rijkdommen.

Schrijf je in!

Voorbereiding

In 10 minuten

Meer dan 10 minuten

Nabereiding

Wil je je verdiepen in een boek over waardig werk? Of kijk je liever met je groep naar een documentaire over de macht van de multinationals, gevolgd door een debat?
Geen probleem! Lees deze pagina.


Deelnemers vertellen over hun ervaring.

Lees meer over de methodologie van inleefateliers

Lees meer over de link tussen de inleefateliers en de vakgebonden en vakoverschrijdende eindtermen.

Download de folder.

Wil je graag (gratis) een aantal folders op papier ontvangen om binnen je organisatie of school uit te delen? Geef ons een seintje op edu@oxfamsol.be of 02/501.67.12.

.anchor-btn{ font-weight: bold; clear: both !important; margin: 10px !important; display: inline-block; padding: 0.5em 1em; border-radius: 1em; text-decoration: none !important; } .anchor-btn::after { content: "\25BC"; margin-left: 0.5em; } #infos h4::after { content: "\25BC"; margin-left: 0.5em; } #infos ul { display: block; overflow: hidden; height: 0; -webkit-transition: height 2s; transition: height 1s; transition-delay: 2s; } #infos:hover ul { height: 200px; transition-delay: 0s; } .field--type-image img{width:100%;}