Jemen: evaluatierapport van humanitaire actie voor voedselzekerheid

Dit rapport evalueert het humanitaire project  in Jemen waarmee Oxfam tussen 2017 en 2018 kwetsbare gemeenschappen bereikte in het door conflict geteisterde land.

Voedselzekerheid verbeterd

Uit dit evaluatierapport blijkt dat we erin zijn geslaagd om de voedselzekerheid te verbeteren. 69% en 67% van de mensen in de twee interventiezones hadden een stabiele voedselzekerheid; in vergelijking met 26% aan het begin van het project. Deze cijfers vielen evenwel terug toen het project eindigde. De verdeling van contant geld hielp de lokale bevolking om in hun belangrijkste noden te voorzien, en zorgde voor een grotere koopkracht.

De lokale bevolking geeft aan dat er meer behoefte is aan watervoorziening. Het project voldeed deels aan deze behoefte door watervoorzieningen in te planten. Hierdoor waren meisjes en vrouwen veiliger, want ze hadden water dichter bij huis.

Publicatiedatum: 
21/02/2020
Download (1.8 MB)