Klimaatmars gaat door in Oostende op 6 december

27/11/2015

Het licht staat op groen om op 6 december een grote klimaatmars te houden in Oostende. Dat is 1 week later dan gepland, maar en bijzonder goed nieuws voor iedereen die zijn stem wil laten horen voor het klimaat. 

Op zondag 6 december gaat dan uiteindelijk toch de grote mars voor het klimaat door. Die was eerst gepland voor deze zondag in Parijs, later in Oostende, maar dat kon niet doorgaan. Nu is er dus toch een alternatief voor de duizenden mensen die hun stem willen laten horen. Neem dus als de bliksem je agenda en zet het vakje van 6 december in fluo!

Naar zee voor het klimaat

In België willen duizenden mensen op straat komen met die boodschap. Jij ook? Laat weten dat je erbij bent op het Facebook-event voor de klimaatmars op 6 december.

Check het Facebook-event

Klimaattop

De klimaattop in Parijs begint volgende maandag. Tienduizenden mensen, overal ter wereld, willen een duidelijk signaal geven: er moet nu een ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatakkoord komen. Want dit is het moment om iets te doen voor het klimaat.

 

Wat nu op 29 november? #WeAreMarching

Was jij al van plan om deze zondag, 29 november, iets te doen voor het klimaat? Geen paniek, dat kan zeker nog! Omdat de politici ons “geen veiligheid kunnen garanderen op 1 plaats”, vragen we aan iedereen om lokaal zelf creatief actie te voeren op een veilige plaats

  • op straat
  • op het strand
  • onder je bed
  • in je persoonlijke schuilkelder
  • ...

Alleen of in groep: voer je eigen klimaatactie en deel ze met de wereld onder de hashtag #WeAreMarching

Deze zondag: in 150 landen, en ook in jouw buurt

Bijna 10.000 Belgen en duizenden anderen zouden zondag naar Parijs trekken. Maar ondanks de tegenslagen neemt de klimaatbeweging alleen maar toe in kracht. Op zondag 29 november komen in de hele wereld mensen op straat voor het klimaat: in 150 landen, op alle continenten.

In België springen er spontaan allerlei lokale initiatieven uit de grond deze zondag 29 november. Check de Google Map hieronder en doe mee aan een spontane klimaatactie in je buurt! Want samen zijn we niet te stoppen. 

Thema: