Oxfam lanceert eerste fairtradekoffie capsules

28/06/2021

Met de nieuwe Oxfam Fair Trade-koffiecapsules zet je met één druk op de knop een kopje state of the art koffie. Fair trade én bio. Als Belgische pionier in fairtradekoffie biedt Oxfam je op elk moment de koffie die bij je past. Thuis en op het werk, wanneer je tijd hebt om te genieten of wanneer je snel-snel een opkikkertje nodig hebt. Zo creëert Oxfam een steeds groeiende positieve impact voor de koffieproducenten!

Koffie. Een miljarden business waar de koffieboer.in weinig van merkt. Slechts 10 % van de opbrengst vloeit namelijk terug naar de koffieproducerende landen. Maar … eerlijk duurt het langst! Al sinds 1971 stelt Oxfam dit aan de kaak. De fairtradepionier van België verhandelde 50 jaar geleden het eerste pakje koffie uit eerlijke handel. Oorsprong: Tanzania. Anno 2021 doet Oxfam dat nog steeds: dankzij de warme en rechtstreekse band met de producenten onderhoudt Oxfam langetermijnrelaties en dat levert kwaliteitskoffie op in alle maten en vormen, voor elke koffieliefhebber wat wils. Fairtradekoffie in bonen, gemalen, decaf, in pads en nu ook: in koffiecapsules!

Composteerbaar & duurzaam verpakt

De koffiecapsules van Oxfam Fair Trade zijn voor 100 % van hernieuwbare, plantaardige grondstoffen gemaakt (cellulose, PLA-bioplastic en organic fillers). Ze bevatten geen aluminium, PVDC of BPA en geen ggo’s. De capsule, de sluiting en natuurlijk de koffie zelf, kunnen in een industriële installatie in 12 weken tot kwalitatieve compost verwerkt worden.

De Oxfam-capsules komen in twee smaken: een ronde en fris-fruitige lungo, 100 % arabica uit Mexico, Bolivia en Peru. En krachtige, volle espresso, 80 % arabica en 20 % robusta, uit Bolivia, India en Peru. Ze zitten uitsluitend verpakt in een FSC-kartonnen doosje (no plastic is fantastic!) en zijn compatibel met Nespresso-toestellen.

Fair & bio, een winnend duo

Ruim 65 % van het uitgebreide Oxfam-koffieassortiment is al biologisch. Oxfam gelooft in de kracht van de natuur én in die van de mens. Fair trade en bio vullen elkaar wonderwel aan. En dat proef je!  Waar fair trade mens en de gemeenschap centraal zet, focust bio op het milieu. Oxfam versterkt de coöperaties op verschillende vlakken en biedt bovenop de eerlijke prijs die ze betalen, structurele en technische ondersteuning aan om de omschakeling naar bio-landbouw te maken.

Capsules van Oxfam, tell me more!

Marktonderzoek toont aan dat meer dan de helft van de Belgen hun koffie graag in capsules hebben. Je vindt capsuletoestellen in meeting rooms, hotelkamers, thuis … Als fairtradekoffiemerk wilt Oxfam natuurlijk een zo groot mogelijk positieve impact blijven creëren voor hun partners. En dat doet Oxfam nu ook met koffiecapsules! Hoe meer Oxfam-koffiedrinkers, hoe beter voor de Oxfam koffiepartners!

De Oxfam Fair Trade-garantie, in een notendop:

Eerlijk duurt het langst! 50 jaar ervaring in eerlijke koffiehandel resulteert in:

  • compleet en gevarieerd assortiment
  • faire prijzen voor de producent en competitieve prijzen voor de consument
  • de grootste impact voor boeren wereldwijd
  • onafhankelijk gecertificeerd
  • gegarandeerde kwaliteit

 

De capsules zijn verkrijgbaar bij Vlaamse & Waalse Wereldwinkels, Magasins du Monde, op de Oxfam webshop shop.oxfamwereldwinkels.be en in Delhaize. Beeldmateriaal is hier beschikbaar.

Voor meer info of een testpakket:

 

Belinda Torres Leclercq | Media Coordinator

Cell +32 (0) 472 55 34 43 belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Contact us

Nederlandstalige pers
Belinda Torres Leclercq
0472/55.34.43
belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Franstalige pers
Sotiris Gassialis
0494/13.56.78
sotiris.gassialis@oxfam.org

Follow us

OH-magazine
Abonneer je op het driemaandelijks magazine van Oxfam-Solidariteit, stuur een e-mail naar
oh-magazine@oxfamsol.be.

Twitter
Volg ons op Twitter