Krijg Gelijk

4 grote farmabedrijven ontwijken naar schatting voor miljarden euro’s aan belastingen. Geld dat goed gebruikt zou kunnen worden voor gezondheidszorg voor miljoenen mensen.

Eerlijke belastingen geven mensen die het moeilijk hebben de kans om een dokter te raadplegen of een ziekenhuis te bezoeken. En net die diensten kunnen hen helpen om uit de armoede te raken.

Farmabedrijven, betaal jullie faire deel aan belastingen. Samen gaan we voor een eerlijke gezondheidszorg en eerlijke belastingen.

Teken de petitie

Twee kanten van hetzelfde verhaal

Wist je dat… (illus)

Wist je dat…

 

  • dat er nog nooit zoveel miljardairs bijgekomen zijn op 1 jaar tijd: elke 2 dagen kwam er gemiddeld 1 nieuwe miljardair bij (cijfers maart 2016-maart 2017);

  • dat de wereld er afgelopen jaar rijker op is geworden (niet slecht!), maar…

  • ...dat 82% van die toegenomen rijkdom gaat naar de rijkste 1%, terwijl de armste helft geen cent rijker is geworden.

 

Kunnen we de kloof dichten?

#block-nodeblock-2270{float:none;clear:both;} #block-nodeblock-2270 h2.block__title {display:none;}

Lan's getuigenis

“Ik wil dat mijn kinderen een beter leven hebben”

Lan's getuigenis“Mijn man kan niet werken, omdat hij ziek is. Ik ben verhuisd naar de stad om in de fabriek te werken en te kunnen zorgen voor mijn familie.” Lan naait de hielen van sportschoenen, minstens 9 uur per dag, maar komt nauwelijks rond.

Lees haar verhaal

Nieuws

Rapporten

Europese Unie

Deze communicatie kwam tot stand met de steun van de Europese Unie. De inhoud ervan is uitsluitend de verantwoordelijkheid van Oxfam-Solidariteit en weerspiegelt niet noodzakelijk de visie van de Europese Unie.