Centraal-Afrikaanse Republiek

De Centraal-Afrikaanse Republiek is het derde armste land ter wereld. Het land wordt op dit moment getroffen door de ergste humanitaire crisis sinds het in 1960 onafhankelijk werd. Na de laatste opstoot van geweld, in december 2012, is 25% van de inwoners gevlucht. Naar buurlanden of naar een veiligere plek in eigen land. Oxfam helpt de getroffen Centraal-Afrikanen door latrines en putten te installeren, voedsel uit te delen en te helpen zoeken naar bestaansmiddelen.

  • Sadia Bello is 40 jaar. Ze vluchtte van het geweld in de Centraal-Afrikaanse Republiek met haar 4 kinderen en gewonde man. Sadia's man bezweek snel aan zijn verwondingen. Een jaar na hun vlucht keert Sadia terug naar haar stad, Bria. Ze vindt er haar huis volledig leeggeplunderd en verwoest terug. Oxfam heeft Sadia voorzien van zaad en werktuigen, zodat ze de aarde kan bewerken. Zo kan ze voedsel voor haar kinderen kweken en een inkomen verdienen door de overschot te verkopen.

    Lees meer over
    Centraal-Afrikaanse Republiek

436.000 Centraal-Afrikanen zijn ontheemd in eigen land. 462.000 mensen zijn gevlucht naar een buurland. 

2,7 miljoen inwoners van Centraal-Afrika hebben humanitaire hulp nodig.

De uitdagingen

Wat doet Oxfam

Nieuws en Updates

Nieuws

Er zijn geen nieuwsartikels.

Persberichten

Er zijn geen persberichten.

Het is essentieel om zo snel mogelijk te werken met de plaatselijke gemeenschappen om de stabiliteit te herstellen. Zo kunnen we samen beginnen aan de heropbouw. 

Pieter De Schepper, humanitair coördinator Oxfam-Solidariteit

Lees meer over
Centraal-Afrikaanse Republiek