Niger

Niger is het armste land ter wereld. De economie van Niger bestaat vooral uit landbouw en veeteelt. En net die sectoren zijn heel gevoelig voor risicovolle klimaattoestanden. Elke droogte betekent een voedselcrisis. Oxfam helpt boeren en veetelers om hun bestaansmiddelen te beschermen. We zetten hen om meer solidair te zijn in hun gemeenschap en om zich voor te bereiden op voedselcrisissen.

  • « Door de regering en de plaatselijke verenigingen te ondersteunen, buigt Oxfam zich over de structurele oorzaken van de armoede om de bevolking bijgevolg weerstand te leren bieden. » legt Caroline Verney uit, Beheerder van Humanitair Partnerschap DGD voor Oxfam.

    Lees meer over
    Niger

Niger heeft een Human Development Index van 0,348. Daarmee staat het land op de 188ste en laatste plaats.

Meer dan 60% van de Nigeranse bevolking leeft in armoede.

De uitdagingen

Wat doet Oxfam

Wat doet Oxfam in Niger ?

Als er een droogte is, dan raken veeboeren in de problemen: ze kunnen hun dieren dan niet genoeg water geven. Oxfam helpt rondtrekkende veeboeren om zichzelf zo goed mogelijk te wapenen tegen droogtes. We zetten hen aan om goede contacten te onderhouden met andere veeboeren in de buurt. Als die hun kuddes naar andere bergweiden brengen, is iedereen beter voorbereid op een volgende droogte.

Nieuws en Updates

Persberichten

In dit land werkt Oxfam aan de volgende thema's met deze partners:

Niger ligt in het hart van de Sahel-regio. Politieke crisissen in de buurlanden brengen het land uit evenwicht. En de bevolkingsgroei neemt sterk toe. Daardoor is Niger heel kwetsbaar voor problemen.

 

Caroline Verney (Oxfam-Solidariteit), beheert humanitaire partnerschappen met DGD,

Lees meer over
Niger