Make Black Friday green again

22/11/2021

Op vrijdag 26 november is het opnieuw Green Friday in onze tweedehandswinkels. Met 0% korting op al onze producten.

Het Amerikaanse Black Friday raakt ook bij ons steeds meer ingeburgerd. Die dag worden mensen zowel online als in de meeste winkels om de oren geslagen met superkortingen. Met Green Friday zetten wij ons af tegen deze blinde consumptiewoede en benadrukken we het belang van duurzame aankopen.

Hoezo 0% korting?

Wij geven die dag bewust geen korting omdat we in onze tweedehandswinkels al het hele jaar door een faire prijs bieden voor kwaliteitsvolle kleding.

De op 1 na meest vervuilende industrie ter wereld

Wist je dat de textielindustrie na de olie-industrie de meest vervuilende industrie ter wereld is? Ze produceert 20 procent van het wereldwijde afvalwater en is verantwoordelijk voor 10 procent van de totale CO2-uitstoot.

#ClimateChangers steunen klimaatrechtvaardigheid

Als klant, schenker of vrijwilliger bij Oxfam ben je een echte #ClimateChanger en steun je ons in de strijd voor klimaatrechtvaardigheid. Dankzij jouw tweedehands aankoop of gift, help je ons om jaarlijks ongeveer 3.900 ton CO2 te vermijden. Dat staat gelijk aan de jaarlijkse uitstoot van 490 Belgen.

Met jouw aankoop, vrijwillige hulp of gift in een Oxfam Tweedehandswinkel draag je je steentje bij aan de strijd voor klimaatrechtvaardigheid. Zo help je miljoenen mensen het hoofd te bieden aan de gevolgen van de klimaatcrisis.

Wat kan je doen?

Ga op vrijdag 26 november langs in een van onze tweedehandswinkels en kies voor een duurzame tweedehands aankoop. Je kan ons ook spullen schenken die je niet meer gebruikt en die nog van goede kwaliteit zijn.

Je vind onze winkels hier

Wil je nog meer doen voor de klimaatrechtvaardigheid? Door je in te schrijven als #ClimateChanger ontvang je praktische informatie, calls to action, uitnodigingen voor congressen, concerten, trainingen, enz. Kortom, alles wat je nodig hebt om het verschil te maken.

Klik hier om #ClimateChanger te worden

Oxfam is lid van RESSOURCES. Deze Franstalige federatie van sociale en circulaire organisaties coördineert sinds 2019 de Green Friday-beweging in België.