Mathilde en Sam gaan te voet naar de klimaattop

20/11/2015

Ze wilden iets bijzonders doen voor het klimaat, want de cruciale klimaattop in Parijs komt in zicht. En dus besloten Mathilde en Sam om de rugzak te pakken en naar de Franse hoofdstad te stappen.

Mathilde Defossez is 19, Sam Broeckx is 24. Ze wonen allebei in Gent, en vertrokken vorige vrijdag te voet naar Parijs. Want daar gaat vanaf 30 november een cruciale klimaattop door, waar een opvolger voor het Kyoto-akkoord moet gevonden worden.

Crowdfunding voor het klimaat

Mathilde en Sam wilden iets bijzonders doen. Dus pakten ze hun rugzak voor een voettocht van 2 weken naar Parijs. Ze hopen om voor het begin van de klimaattop aan te komen. Met hun wandeltocht doen ze ook aan crowdfunding: ze proberen €2000 op te halen voor de klimaatprojecten van Oxfam.

Steun de tocht van Sam en Mathilde!

Na de aanslagen van vorige week in Parijs twijfelden Mathilde en Sam of ze hun tocht nog zouden voortzetten. De massale klimaatbetoging waar ze aan zouden meedoen, op 29 november, kan ook niet meer doorgaan. Maar de twee zetten hun tocht toch voort. "We zouden het jammer vinden om onze tocht niet af te maken. En we willen de mensen die ons al gesponsord hebben, niet teleurstellen", vindt Sam.

Akkoord naleven

De twee klimaatwandelaars hopen dat er op de klimaattop maatregelen genomen worden om de CO2-uitstoot te beperken, en dat die maatregelen door de deelnemende landen ethisch worden nageleefd.

Ook iets doen voor het klimaat?
 

Thema: