Meme je mee voor het klimaat?

11/02/2019

Van “the ocean is rising, so are we” tot “make our planet great again”… 1 ding staat vast: de slogans in de klimaatmarsen worden week na week origineler. Om de boodschap nog meer in de verf te zetten, lanceert Oxfam een Meme Battle op Instagram of Facebook.

Ben je zelf een fervent Instagrammer of Facebooker met een hart voor het klimaat? Doe dan mee met de Oxfam Meme Battle en win een protestkit voor je volgende klimaatmars.

Hoe deelnemen?

1. Maak een meme voor het klimaat


En post deze op Instagram of Facebook. Laat je verbeelding de vrije loop. Op websites als Imgflip, Meme Generator of Make a Meme vind je tal van beelden waarop je je fantasie kan botvieren. Post je meme(s) voor 28/2, 11u59. Om 12 uur tellen we de likes.
 

2. Doe aan hashtags

Hashtag je bericht met #oxfammemebattle. Zo doe je officieel mee aan onze meme battle. Tag ook @oxfamsol in je bericht, zo zijn we meteen op de hoogte van je deelname en vergeet je profielinstellingen niet op openbaar te zetten. 
 
Tip: laat je volledig gaan met de hashtags. Hoe meer hashtags, hoe groter de kans dat je meme gezien wordt (en hoe meer likes je kan krijgen dus).
 
#claimtheclimate, #riseforclimate #youthforclimate #youth4climate #studentsforclimate #climatejustice #citizensforclimate…
 
3. Verzamel de meeste likes en win!
De beelden die op 28 februari de meeste likes gekregen hebben, maken kans op de hoofdprijs. Onze jury kiest uit die beelden een winnaar.
 
Lees hier de regels in het wedstrijdreglement.

En wat valt er te winnen?

Ha! Actievoeren op sociale media is 1 ding, maar op straat klinkt je stem minstens even luid.
 
De hoofdprijs voor deze wedstrijd bestaat uit: een actiekit (die je kan gebruiken tijdens je volgende klimaatmars!), met een professionele spandoek (afmetingen: 300 cm x 100 cm) en een megafoon + een bezoek aan Oxfam-Solidariteit in Molenbeek, voor jou en je vrienden.
Thema: