Mondiapolis - Na het atelier

Voel je het na het atelier kriebelen om zelf iets te doen?
Hieronder vind je vast een leuk alternatief dat bij je past!

Actie van de maand

Actie van de maand

Voel je het kriebelen om zelf iets te doen na je bezoek aan het inleefatelier? Mogelijkheden genoeg! Wij zetten hier maandelijks een actie in de kijker waar je aan kan deelnemen.

Teken de petitie om Abercrombie & fitch op hun plichten te wijzen!

Nog 75 dagen en het Bangladesh akkoord loopt af, Abercrombie & fitch en velen anderen hebben de opvolger nog niet ondertekend. Zonder handtekening is er geen enkele garantie dat de texielarbeid(st)ers in veilige en menswaardige omstandigheden kunnen werken. We zijn Rana plaza vijf jaar later nog niet vergeten, en we willen dat zoiets nooit meer mogelijk is!

Eis van onze ministers betere lucht voor onze kinderen...teken de petitie

Luchtervuiling tast de gezondheid van onze kinderen aan. In veel van onze scholen is de luchtkwaliteit zorgwekkend of ronduit slecht. Dat is een conclusie van de eerste grootschalige meting van de luchtkwaliteit in 222 Belgische scholen. Het hoeft niet gezegd dat kinderen extra gevoelig zijn voor slechte luchtkwaliteit.

Wat ga jij eten vanavond?

Dit jaar geen actieve campagne om tijdens de vasten mee te doen met Dagen Zonder Vlees, maar geen nood, Greenpeace geeft concrete tips om je vleesconsumptie binnen te perken te houden. De gemiddelde Belg eet immers 2 keer meer vlees dan aangeraden volgens de officiële richtlijnen, met enorme gevolgen voor mens en milieu.

Mondiapolis - Nabespreking