Music For Life: Editors speelt exclusief concert voor Oxfam

07/09/2017

De Britse band Editors speelt een exclusief concert voor de actie Music For Life van Studio Brussel. De opbrengst gaat naar Oxfam. Ook jij kan erbij zijn. 

Editors opent met met dit exclusief concert de actieperiode van Music For Life, exact 100 dagen voor de Warmste Week van radiozender Studio Brussel. Het concert van Editors vindt plaats op 18 september in de Ancienne Belgique (AB) in Brussel. 

Sms EDITORS naar 4342

Sms EDITORS naar 4342 en maak kans op een van de 2000 concerttickets. 

Een sms kost 1 euro, die integraal naar Oxfam gaat. De sms-actie gaat van start op vrijdag 8 september en loopt een week tot vrijdag 15 september. 


Sms'jes voor water en andere nuttige hulp

Bij rampen of conflicten staat Oxfam klaar met noodhulp: zuiver water, hygiënekits, sanitair, onderdak en voedsel. Op dat moment is een snelle reactie van levensbelang. Zuiver drinkwater is dan onmisbaar en voorkomt de verspreiding van ziektes.

De Oxfam-teams ter plaatse maken meteen na een ramp gebruik van zuiveringstabletten en -zakjes. Hiermee kunnen mensen hun eigen water zuiveren, zodat ze niet hoeven te wachten op de waterreservoirs of -putten die in een tweede fase aangelegd worden. Bovendien zijn de zuiveringstabletten gemakkelijk transporteerbaar naar afgelegen plekken.

1 euro = drinkbaar water voor 2 weken

Voor 1 euro kan Oxfam een slachtoffer van een ramp of conflict 2 weken lang voorzien van drinkbaar water. De waterzakjes en -tabletten bewezen onder meer hun nut na de passage van orkaan Matthew in Haïti (2016), bij de aardbeving in Nepal (2015) en bij de ebolacrisis in Sierra Leone (2014).  

Op dit moment levert Oxfam drinkbaar water aan de mensen in onder andere Jemen, Syrië, Irak, Somaliland en Sierra Leone.

Waarom water zo belangrijk is

Editors for Oxfam

Dat Editors Oxfam uitkiest als goed doel voor Music For Life, is geen toeval. De band zet zich al jaren in voor Oxfam. Zo bezochten de bandleden in september 2016 vluchtelingenkampen in Griekenland. Met dit bezoek vroegen ze aandacht voor de rechten van mensen op de vlucht.

Ook Music for Life is niet nieuw voor Editors. De band trad al op voor Studio Brussel en veilde tijdens de Warmste Week een unieke vinyl en een backdrop banner, waarvan de opbrengst naar Oxfam ging.