Ons jaaroverzicht in zes beelden

15/12/2021

Ons jaaroverzicht in zes beelden

Ook dit jaar schudde de coronapandemie onze levens stevig door elkaar. De ziekte maakt wereldwijd veel slachtoffers en doet de ongelijkheid toenemen.

Toch waren er ook lichtpuntjes. Jij bijvoorbeeld! Want samen met jou werkten we aan concrete oplossingen om een einde te maken aan armoede en onrecht. Samen voerden we actie voor het klimaat. Samen kwamen we op voor gelijke kansen voor iedereen.

Samen kunnen we grootse dingen bereiken. Dat bewijzen deze zes hoogtepunten uit ons jaaroverzicht, die ons met een warm gevoel doen terugblikken op 2021. Bedankt dat we op jou kunnen rekenen.

Blijf ook in 2022 solidair
 

1 / 6

 
Back to the Climate bracht op 10 oktober 50.000 mensen samen in de straten van Brussel. Aan de vooravond van de VN-klimaattop eisten we luidkeels meer klimaatambitie van onze politici. Na maanden actie voeren in België, zetten we de strijd voort in Glasgow. Zo zorgden we ervoor dat we gezien en gehoord werden voordat 197 landen tot een klimaatakkoord kwamen.

 
2 / 6

 
In mei werd India getroffen door een dodelijke coronagolf. Jullie reageerden massaal op onze oproep om onze collega’s van Oxfam India te ondersteunen. Daardoor konden we ziekenhuisbedden, zuurstoftanks, beschermingsmateriaal en digitale thermometers leveren.

 
3 / 6

 
Ons pilootproject rond hydroponie in de Sahrawi-kampen werpt zijn vruchten af. Deze techniek maakt het mogelijk om in de woestijn groenvoer voor dieren te telen en zo honger te bestrijden.

 
4 / 6

 
Voor Jordaanse vrouwen is het niet simpel om een job te vinden. En ook water is schaars in het land. Met onze steun kregen 400 vrouwen via het AWANE-project een loodgietersopleiding om problemen rond waterbeheer aan te pakken.

 
5 / 6

 
Met ons programma Entreprises qui Changent des Vies steunen we wereldwijd duizenden vrouwen die hun eigen zaak willen oprichten. Addise uit Ethiopië greep deze kans met beide handen en startte een honingbedrijf. Met jouw steun hielpen wij haar op weg met leningen, giften, materiaal en opleidingen.

 
6 / 6

 
In Brussel en Antwerpen openden we in dit najaar twee pop-upwinkels met warme kleding tegen lage prijzen. Dankzij de vele gulle donaties werd dit een groot succes. Ook Opera Ballet Vlaanderen helpt een handje. Zo kan je nog tot 27 december warme kleding afgeven in de glazen container op het Operaplein in Antwerpen.

 

We hopen dat deze zes beelden jou net als ons ook de zin en energie geven om in 2022 verder te bouwen aan een meer gelijke wereld.

We wensen je een warm eindejaar toe, een goede gezondheid en veel mooie momenten.