Op World Fair Trade Day bezoekt Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir de wereldwinkel van Genk

07/05/2021

Op zaterdag 8 mei verwelkomt de Oxfam-Wereldwinkel van Genk minister Kitir. Ze laten haar de wereld achter de winkel kennen, naar aanleiding van de Internationale Dag van de Eerlijke Handel. De minister zal aanwezig zijn tussen 12u en 12u30.

“Naast producten verkopen, voeren we met Oxfam België ook actie, doen we aan beleidswerk en partnerwerking, en sensibiliseren we jong en oud. Zeg nu zelf, welke 'winkel' doet ons dat na?” lacht Christina Majchrowicz, coördinator van de wereldwinkel in Genk.

World Fair Trade Day wordt jaarlijks georganiseerd op de tweede zaterdag van mei. Koffie was (naast rietsuiker) het eerste product dat de wereldwinkels, die dit jaar overigens 50 jaar bestaan, verkochten. De Oxfam-Wereldwinkels waren de eerste in België die aan de slag gingen met eerlijke koffie en kunnen zich met recht de fairtrade koffiepionier van België noemen. Ondertussen is de Oxfam koffie nog steeds een van de bestverkochte fairtrade koffiemerken van het land.

De wereldwinkel van Genk bestaat 30 jaar en de gemeente zelf draagt sinds 15 jaar het label Fair TradeGemeente.

Ondertussen telt het hele netwerk 200 winkels en 8500 vrijwilligers.

Praktische Details

Zaterdag 8 mei van 12u tot 12u30

Nieuwstraat 28, Genk

Gelet op de Covid maatregelen, gelieve een seintje te geven indien u ter plaatse wilt komen. Achteraf kan ook beeld,- en tekstmateriaal bezorgd worden.

Contact us

Nederlandstalige pers
Belinda Torres Leclercq
0472/55.34.43
belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Franstalige pers
Sotiris Gassialis
0494/13.56.78
sotiris.gassialis@oxfam.org

Follow us

OH-magazine
Abonneer je op het driemaandelijks magazine van Oxfam-Solidariteit, stuur een e-mail naar
oh-magazine@oxfamsol.be.

Twitter
Volg ons op Twitter