Oxfam gaat 500.000 mensen helpen met noodhulp na aardbeving en tsunami in Indonesië

01/10/2018

Na de zware aardbeving en tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi evalueren Oxfam en haar lokale partners de situatie in de getroffen steden. De internationale ngo staat klaar om met extra personeel en middelen 500.000 mensen te helpen.

Naar schatting 1,5 miljoen mensen zouden getroffen zijn door de aardbeving en tsunami, naast de 1.203 bevestigde dodelijke slachtoffers. De hoofdweg die de stad Palu verbindt met de rest van Centraal-Sulawesi is geblokkeerd door een aardverschuiving. Het vliegveld in Palu werkt op halve capaciteit, waardoor de toegang moeilijk is.

Ancilla Bere, Humanitair Manager in Indonesië: “De schade is enorm. Duizenden mensen hebben dringend hulp nodig na deze krachtige aardbeving en tsunami. De ramp vernielde veel huizen. Door de naschokken durven veel mensen niet terug te keren. Meer dan 300.000 mensen zouden dakloos zijn.Toegang en communicatie blijven moeilijk. Een belangrijke weg is afgesloten door een aardverschuiving, andere infrastructuur is zwaar beschadigd.”

Oxfam plant voorlopig een respons om 500.000 mensen te bereiken in de stad Palu en het district Donggala.  De ngo legt de focus op dringende behoeften zoals kant-en-klare maaltijden, waterzuiveringskits en noodopvang.

Overheidsinstanties zijn begonnen in het gebied te werken om overlevenden van de aardbeving te ondersteunen. De regering van Indonesië heeft nu officieel om internationale hulp gevraagd.

Giften zijn welkom op rekeningnummer BE37 0000 0000 2828, met vermelding van “INDONESIË” of online

Contact us

Nederlandstalige pers
Belinda Torres Leclercq
0472/55.34.43
belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Franstalige pers
Sotiris Gassialis
0494/13.56.78
sotiris.gassialis@oxfam.org

Follow us

OH-magazine
Abonneer je op het driemaandelijks magazine van Oxfam-Solidariteit, stuur een e-mail naar
oh-magazine@oxfamsol.be.

Twitter
Volg ons op Twitter