Oxfam Pakt Uit: leg eens een geit onder de boom

27/11/2019

Met een geschenk van Oxfam Pakt Uit geef je twee keer: Je verrast familie of vrienden met een symbolisch cadeau in de vorm van een leuke wenskaart en je helpt families die je steun hard nodig hebben. Twee nieuwe kaartjes in het gamma dit jaar: de boom en de pijpleiding.

Bij Oxfam Pakt Uit heb je de keuze uit 12 solidaire cadeautjes. Iedere wenskaart is geïnspireerd door een Oxfam-project. Met een geschenk van Oxfam Pakt Uit steun je dus ontwikkelings- en noodhulpprojecten rond onder meer toegang tot water, duurzame landbouw of vrouwenrechten.

Koop een Oxfam Pakt Uit-cadeau

Geef een klimaatboom cadeau

Wereldwijd werkt Oxfam samen met partnerorganisaties die landbouwgemeenschappen helpen zich te wapenen tegen de gevolgen van de klimaatcrisis.

In sommige Afrikaanse landen planten we fruitbomen die beter bestand zijn tegen de droogte. In andere landen zorgen bomen ervoor dat de grond beter bestand is tegen orkanen en overstromingen.

Met dit cadeau steun je deze landbouwprojecten zodat kwetsbare gemeenschappen de gevolgen van de klimaatverandering beter aankunnen.

Het zit in de pijplijn!

Oxfam is een expert in de toegang tot water en sanitaire voorzieningen. Bij rampen of conflicten installeren we watertanks en toiletten in opvangkampen. Dat vermindert het risico op ziektes en besmettingen aanzienlijk.

Daarnaast werken Oxfam-partners wereldwijd aan duurzame oplossingen. Zo voorzien we gemeenschappen van schoon, veilig drinkwater of installeren ze systemen om velden te irrigeren.

Water voor iedereen? Het zit in de pijplijn! Met dit geschenk steun je wereldwijd projecten rond watervoorziening.

Oxfam Pakt Uit: hoe werkt het?

De papieren kaartjes van Oxfam Pakt Uit zijn verkrijgbaar in de tweedehandswinkels van Oxfam-Solidariteit, de Oxfam-Wereldwinkels en Oxfam-Magasins du monde.

Je kan de cadeaus ook online bestellen via www.oxfampaktuit.be. De geschenkkaartjes zijn verkrijgbaar in twee formaten: een downloadbare PDF of een papieren versie die je per post ontvangt.

Er zijn 12 wenskaarten beschikbaar met verschillende prijzen zodat je zeker iets zal vinden dat in jouw budget past. Maak Kerstmis en Nieuwjaar solidair met een cadeau van Oxfam Pakt Uit!