Oxfam pakt uit met solidaire eindejaarsgeschenken

19/11/2018
De cadeaukaarten van Oxfam Pakt Uit zijn symbolisch: je schenkt een cadeau aan iemand en de winst gaat naar één van de projecten die ngo Oxfam wereldwijd steunt. Elke cadeaukaart is gelinkt aan een thema dat naar een specifiek Oxfam-project ter plaatse verwijst. Nieuw dit jaar is de kaart die projecten rond vrouwenrechten steunt.
 
In totaal zijn er meer dan dertig verschillende cadeaukaarten waardoor men ook andere projecten kan steunen die te maken hebben met onderwijs, hygiëne, voeding, landbouw, enz.

De kerstgeit 2.0

De ‘kaart met het geitje’ is bijvoorbeeld geïnspireerd op landbouwprojecten van Oxfam-partners die kwetsbare families helpen bij het kweken van geiten. Samen met de welwillende hulp van het designbureau Knight Moves heeft Oxfam de Oxfam Pakt Uit-cadeautjes dit jaar interactief gemaakt. Wie de QR-code op de kaart scant, kan het cadeautje virtueel naar de eindbestemming sturen.  

Nieuw: vrouwenrechten

De verzameling cadeaukaarten van Oxfam Pakt Uit bevat dit jaar 1 nieuwe kaart: de ‘SHEro-kaart’, geïnspireerd op de Oxfam-campagne ‘Krijg Gelijk’, tegen extreme ongelijkheid. De opbrengst van deze kaart gaan naar projecten die vrouwenrechten ondersteunen en verdedigen.

Praktisch

De Oxfam Pakt Uit-kaarten zijn fysiek te vinden in de Oxfam Wereldwinkels en de tweedehandswinkels van Oxfam-Solidariteit.
 
Ze zijn ook online beschikbaar op www.oxfampaktuit.be in twee formaten: als PDF-formaat die men kan downloaden, uitprinten en doorsturen, of in een papieren versie die via de post wordt bezorgd.
 
De cadeaukaarten zijn in verschillende prijscategorieën beschikbaar zodat ze in elk budget passen. Dat kan gaan van 6 euro voor een ‘moestuin’ tot een paar honderd euro voor een ‘hulpkit bij natuurrampen’.

Fiscaal attest

Elke gift vanaf 40 euro geeft recht op een fiscaal attest. Oxfam-Solidariteit verstuurt die automatisch in maart van het jaar volgend op de gift. Elke gift geeft recht op een belastingkorting van 45% op de gedane schenking.
 

Contact us

Nederlandstalige pers
Belinda Torres Leclercq
0472/55.34.43
belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Franstalige pers
Sotiris Gassialis
0494/13.56.78
sotiris.gassialis@oxfam.org

Follow us

OH-magazine
Abonneer je op het driemaandelijks magazine van Oxfam-Solidariteit, stuur een e-mail naar
oh-magazine@oxfamsol.be.

Twitter
Volg ons op Twitter