Oxfam Peacewalker

Oxfam Peacewalker, dat is een sportieve en solidaire uitdaging. Tijdens de eerste twee edities stapten 860 wandelaars 42 km door de Westhoek en zamelden samen 235.000 euro in voor Oxfam-projecten. Afspraak op zaterdag 19 mei 2018 voor de derde editie.

Do it for Oxfam: teams van 4 – 42 km – 10 u

Het principe is eenvoudig: stap samen met drie vrienden, familieleden of collega’s 42 kilometer door de Westhoek, in 10 uur tijd. Op 19 mei geven we het startschot voor de 3de editie van Oxfam Peacewalker, het kleine broertje van Oxfam Trailwalker.

Schrijf je nu in

Waarom Oxfam Peacewalker?

Om de miljoenen burgers en soldaten te herdenken die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn omgekomen, organiseert Oxfam-Solidariteit samen met Peace Village voor de derde keer op rij deze solidaire en sportieve uitdaging. Doe mee aan Oxfam Peacewalker als wandelaar of als vrijwilliger. Samen gaan we de strijd aan met onrechtvaardigheid en armoede. Je stapt voor mensen die leven in conflictzones. Je helpt hen hun leven terug in eigen handen te nemen.

Projecten voor de slachtoffers van conflicten

De opbrengsten van Oxfam Peacewalker gaan ondermeer naar Oxfam-projecten in conflictgebieden. Onder andere in de Centraal-Afrikaanse Republiek, aan de grenzen met Syrië of in Congo zorgt Oxfam voor noodhulp en helpt ontelbare families hun leven opnieuw op te bouwen.

Daarom engageert elk team dat zich inschrijft voor Oxfam Peacewalker zich ertoe om 750 euro in te zamelen ten voordele van Oxfam. Een bedrag dat dat je vlot kunt halen, zeker met de steun van Oxfam. Ons team heeft tal van ideeën en hulpmiddelen uitgedokterd om gemakkelijk fondsen te werven. Ontdek hoe je makkelijk fondsen inzamelt met het ABC van de fondsenwerving.

Details van het parcours

Parcours (onder voorbehoud) :

  • Vertrek in Mesen, Peace Village
  • Rustpunt in het Domein Palingbeek (provinciaal domein), 10 km
  • Rustpunt en lunch in het jeugdcentrum De Fenix, 18 km
  • Rustpunt aan Dikkebusvijver, 26 km
  • Rustpunt aan de Dries - Kemmel, 34 km
  • Aankomst in het centrum van Mesen, 42 km

Meer info