Oxfam Trailwalker 2021: Afspraak in Saint-Hubert op 28 en 29 augustus voor de 14e editie

06/04/2021

Nadat de editie van vorig jaar werd verstoord door de coronapandemie, zal Saint-Hubert voor de tweede keer als gastheer optreden voor de Oxfam Trailwalker, met vertrek op de militaire luchthaven. De organisatoren nemen preventieve maatregelen om de gezondheid van de deelnemers, hun supporters en de vrijwilligers te garanderen en het evenement zo coronaproof te laten doorgaan.

Om deze nieuwe editie in detail voor te stellen, nodigen wij journalisten uit voor een virtuele persconferentie op Zoom op 8 april om 10.30 uur.

Oxfam is verheugd te kunnen aankondigen dat de grootste solidariteitswandeltocht van België dit jaar opnieuw zal plaatsvinden in Saint-Hubert. De 100 kilometer lange tocht start in twee golven op zaterdag 28 augustus vanaf het militaire vliegveld van Saint-Hubert. De uitdaging is bekend: elk team van vier personen moet 100 kilometer afleggen in minder dan 30 uur, en minstens 1.750 euro aan giften inzamelen om de internationale solidariteitsacties van Oxfam België tegen armoede te financieren.

Preventieve gezondheidsmaatregelen

Na een jaar dat gekenmerkt werd door perioden van lockdowns, lijkt het enthousiasme van de wandelaars er dit jaar weer te zijn, met reeds 229 ingeschreven teams (waarvan er 36 zullen deelnemen aan een kortere versie van 25 km, in minder dan 7 uur, en die parallel wordt georganiseerd).

Om de veiligheid van het evenement te garanderen, bereidt Oxfam een reeks sanitaire maatregelen voor, gaande van het verplicht dragen van maskers op alle verzamelpunten en het inrichten van rustplaatsen voor wandelaars bij elke controlepost, tot de eventuele afschaffing van bepaalde diensten (massages, slaapzalen, enz.).

Persconferentie

Om de details van deze nieuwe editie en de nieuwe route van dit jaar te presenteren, nodigen wij u uit voor een online persconferentie, op Zoom, op donderdag 8 april van 10.30 uur tot 12.00 uur. De uiteenzetting zal in het Frans gebeuren maar vragen in het Nederlands zijn mogelijk.

Sprekers:

    Markus Neumann (Oxfam België): Voorstelling van het evenement en de partners.

    Erik Todts (Vrijwilliger – Oxfam België): Voorstelling van het parcous.

    Antoine Arnould (KCO, de logistieke partner van Oxfam): Logistiek, sanitair protocol en COVID-maatregelen.

    Céline Nicolas, schepen van sport van de stad Saint-Hubert/

Journalisten worden verzocht zich te registreren en vervolgens vanaf 10.30 uur in te loggen via deze link Zoom. Mocht u niet aanwezig kunnen zijn, kan u een opname verkrijgen.

Contact us

Nederlandstalige pers
Belinda Torres Leclercq
0472/55.34.43
belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Franstalige pers
Sotiris Gassialis
0494/13.56.78
sotiris.gassialis@oxfam.org

Follow us

OH-magazine
Abonneer je op het driemaandelijks magazine van Oxfam-Solidariteit, stuur een e-mail naar
oh-magazine@oxfamsol.be.

Twitter
Volg ons op Twitter