Oxfam verkoopt bijzondere collectie Y-dress? van overleden ontwerpster

18/10/2018

De Belgische ngo Oxfam-Solidariteit heeft een uitzonderlijke collectie kleding van het merk Y-dress? ontvangen. Na het overlijden van ontwerpster Aleksandra Paskowska begin dit jaar, schonk haar man de collectie integraal aan Oxfam. De collectie wordt op 16 en 17 november verkocht tijdens de MAD Fashion Sales, een grote stockverkoop van designkleding in Brussel.

Aleksandra Paszkowska, de eigenzinnige ontwerpster van het Brusselse merk Y-dress?, overleed begin dit jaar na een langdurige ziekte. Na haar overlijden schonk haar echtgenoot haar collectie integraal aan Oxfam. De opbrengst van de verkoop gaat naar Oxfam-projecten wereldwijd, in de strijd tegen armoede en ongelijkheid.

“Het gaat om een uitzonderlijke collectie, gericht op de moderne ‘stadsnomade’. Elk kledingstuk heeft meerdere mogelijkheden: het  kan bijvoorbeeld binnenstebuiten of ondersteboven gedragen worden”, vertelt Eva Vervecken, medewerkster van Oxfam Tweedehands. “Deze collectie is zo bijzonder dat we ze niet in onze tweedehandswinkels willen verkopen. De originele, nieuwe stukken komen beter tot hun recht op de MAD-Fashion Sales.

De collectie wordt er aan zeer gunstige prijzen verkocht in de Oxfam feat. Y-dress?-hoek tijdens de MAD-Fashion Sales, een grote stockverkoop in Brussel.

Praktische details:

  • Wat? Verkoop van collectie Y-dress? in Oxfam feat. Y-dress?-hoek tijdens de MAD-Fashion Sales.
  • Waar? MAD, Nieuwe Graanmarkt 10, 1000 Brussel
  • Wanneer? Op vrijdag 16 en zaterdag 17 november

 

Contact us

Nederlandstalige pers
Belinda Torres Leclercq
0472/55.34.43
belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Franstalige pers
Sotiris Gassialis
0494/13.56.78
sotiris.gassialis@oxfam.org

Follow us

OH-magazine
Abonneer je op het driemaandelijks magazine van Oxfam-Solidariteit, stuur een e-mail naar
oh-magazine@oxfamsol.be.

Twitter
Volg ons op Twitter