ASDSP

Association pour le Soutien au Développement des Sociétés Paysannes

Wie?

Ontwikkelingsorganisatie, opgericht door Laotiaanse vluchtelingen in Frankrijk

Wat?

ASDSP ondersteunt kleine boeren bij duurzame en biologische landbouw en bij hun toegang tot de lokale en internationale markten. Hun zusterorganisatie Lao Farmers Products (LFP)– een coöperatieve boerenvennootschap, helpt bij  het commercialiseren van hun producten, onder meer via eerlijke handel. Het doel is lokale economische en sociale ontwikkeling.

Oxfam?

ASDSP is een partner van Oxfam-Solidariteit en LFP van Oxfam-Wereldwinkels. Oxfam-Solidariteit helpt ASDSP bij het opzetten en het vormen van nieuwe, lokale boerenverenigingen.
 

Praktische informatie

Land: 
Hoofdzetel: 
Vientiane
Opgericht in: 
1994
Partner sinds: 
2008
 • Mevrouw Ho Channao plukt thee op een bioplantage in Paksong, Laos. Ze brengt haar oogst naar de theebedrijfjes van Oxfam-partner Lao Farmer Products, waar de blaadjes verwerkt worden tot groene thee met een fairtradelabel. De blaadjes worden maar heel licht gefermenteerd, zodat alle waardevolle stoffen behouden blijven. Alles wordt handmatig verpakt, en zo zorgen de fabriekjes ook voor heel wat werkgelegenheid. Met de opbrengst van de thee worden sociale projecten gesteund, zoals de bouw van een schooltje.

  Lees meer over
  Laos
  Voedsel voor iedereen
  ASDSP
 • Bouasone Souvanthong (57) toont trots de rijst die in dikke korrels aan de aren bengelt van zijn veldje in Nuaoo, in het Oosten van Laos. Samen met 43 andere gezinnen in zijn dorp verkoopt hij zijn rijst aan Oxfam-partner Lao Farmer Products. LFP zorgt ervoor dat de rijst onder meer in de Belgische Wereldwinkels terecht komt. Bouasone werkt 100% bio. “De mensen van LFP hebben ons geleerd hoe we biologisch én duurzaam kunnen produceren. Eigenlijk is het eenvoudig. Deze manier van verbouwen brengt de boeren en de klanten dichter bij elkaar, in een open en eerlijke verhouding.”

  Lees meer over
  Laos
  Voedsel voor iedereen
  ASDSP
 • Chanty Chantaphone (28) is de ‘bijenjongen’ van Phosi. Hij was enkele jaren geleden de eerste om samen te werken met Oxfam-partner ASDSP, die boeren helpt om zich te organiseren en hun productie te verbeteren. “Via ASDSP kwam ik alles aan de weet over de levenscyclus van bijen en de honingteelt. Zo leerde ik ook hoe ik een andere korf kon maken die meer honing oplevert. Als kind pulkte ik al honing uit bijennesten. Maar met de nieuwe technieken hebben we genoeg honing om een klein bedrijfje op te zetten. En zelf geef ik nu ook training in de dorpen hier in de buurt!”

  Lees meer over
  Laos
  Voedsel voor iedereen
  ASDSP

Nieuws en Updates

Persberichten

Er zijn geen persberichten.

We doen opleiding en kwaliteitscontrole bij de boeren en zorgen ervoor dat ze een eerlijke prijs voor hun producten krijgen.

Sisalio Svengsuksa, Directeur Oxfam-partner Lao Farmer Products

Lees meer over
ASDSP
Voedsel voor iedereen
Laos