CAD-Mali

Coalition des Alternatives Africaines Dette et Développement (CAD- Mali)

Wie?

Coalitie Afrikaanse Alternatieven voor Schuld en Ontwikkeling

Wat?

CAD-Mali ijvert voor de participatie van burgers en de toegang tot sociale basisdiensten via informatie, vorming en communicatie, actie en beleidsbeïnvloeding.

Oxfam?

Oxfam steunt projecten om de bevolking via buurtcomités en de traditionele dorpshoofden te informeren over haar rechten en te mobiliseren zodat ze de gemeentelijke overheid ter verantwoording kan roepen. We versterken de partner binnen netwerken en als organisator van het jaarlijkse Forum des Peuples, waar nationale en internationale beleidsvoerders over de impact van hun beleid geïnterpelleerd worden.

Praktische informatie

Land: 
Thema: 
Hoofdzetel: 
Bamako
Opgericht in: 
2001
Partner sinds: 
2008
  • “Veel kinderen, en dan vooral meisjes, gaan in mijn land niet naar school, want er zijn geen financiële middelen voor”, vertelt Samuel Togo (38) uit Djalakorodji (Mali). Onderwijs en gezondheidszorg zijn van levensbelang, want je kan er ongelijkheid mee bestrijden. Daarom oefent Samuel, samen met CAD-Mali en Oxfam, druk uit op zijn lokale overheid om het belastinggeld beter te beheren. “We hebben gepraat met onze plaatselijke leiders. Sindsdien is het onderwijs in mijn gemeente gratis en zijn de geneesmiddelen minder duur geworden.”

    Lees meer over
    Mali
    Ongelijkheid
    CAD-Mali

Nieuws en Updates

Nieuws

Er zijn geen nieuwsartikels.

Persberichten

Er zijn geen persberichten.