HWC en UHWC

(Union of) Health Work Committees

Wie?

Gezondheidsorganisatie

Wat?

HWC en UHWC zorgen samen voor eerste hulpverlening en algemene gezondheidszorg via gezondheidscentra overal op het terrein. Daarnaast bereikt de organisatie met haar mobiele klinieken ook de meest kwetsbare slachtoffers zoals vrouwen, kinderen, gehandicapten, ouderen …

Oxfam?

Oxfam ondersteunt de humanitaire projecten van UHWC in de Gazastrook, bijvoorbeeld projecten rond algemene gezondheidszorg of   ter verbetering van eerste hulp...  Op de Westelijke Jordaanoever werkt Oxfam met HWC rond seksuele gezondheid, het voorkomen van geweld bij vrouwen en een betere voorbereiding op noodsituaties.

Praktische informatie

Hoofdzetel: 
Ramallah, Gaza
Opgericht in: 
1985
Partner sinds: 
1990
 • HWC & UHWC

  Nibal (hier met haar zoontje Karam van 4 maanden) volgt een opleiding voor vrouwen van het mobiel ziekenhuis van HWC in Beit Ula, Westelijke Jordaanoever. “Het was een uitstekende les! Het is de derde keer dat ik kom en het heeft me bijvoorbeeld geholpen voor de gezinsplanning. Ik heb zo kunnen wachten tussen de geboortes van mijn eerste en mijn tweede kind. Ik ga deze methode blijven toepassen.”

  Lees meer over
  Bezet Palestijns gebied en Israël
  Gezondheidszorg en toegang tot medicijnen
  HWC en UHWC
 • HWC & UHWC

  Het ‘Al-Awda’-ziekenhuis van HWC is het tweede grootste gezondheidscentrum in de Gazastrook. Het is het belangrijkste centrum voor verloskunde en gynaecologie. Het ziekenhuis speelt ook een essentiële rol voor de verzorging van gewonden tijdens conflicten. Aan de zwakste patiënten worden tarieven toegekend die 30 tot 100 % lager zijn. Dit kleine meisje is net geboren. Het is het zesde kindje van Iman (26) en heeft nog geen naam gekregen.

  Lees meer over
  Bezet Palestijns gebied en Israël
  Gezondheidszorg en toegang tot medicijnen
  HWC en UHWC

Nieuws en Updates

Persberichten

Er zijn geen persberichten.