LFTU

Lao Federation of Trade Unions

Wie?

Federatie van vakbonden, georganiseerd vanuit de overheid

Wat?

LFTU organiseert en versterkt de vakbonden om een betere garantie voor de rechten van de arbeiders af te dwingen.

Oxfam?

Oxfam-Solidariteit ondersteunt de syndicale acties en de werking van LFTU op vlak van analysecapaciteit, opvolging van de arbeidswetgeving, lobbystrategieën en gender.
 

Praktische informatie

Land: 
Hoofdzetel: 
Vientiane
Opgericht in: 
1956
Partner sinds: 
2007
 • Een tractor van multinational Mitr Lao oogst het suikerriet van Laotiaanse boeren. In 2005 opende de suikergigant een fabriek in het Zuiden van Laos en bood de lokale boeren aan om suiker te gaan verbouwen. Als de boeren hun land en arbeid ter beschikking stelden, zou Mitr Lao de oogst opkopen. ‘Contract farming’ heet dat, en de praktijk grenst aan landroof. Jaren later zitten 9 op 10 deelnemende boeren en hun gezin tot over hun oren in de schulden. Oxfam en lokale partner LFTU helpen hen om zich te organiseren en hun onderhandelingspositie met het bedrijf te versterken.

  Lees meer over
  Laos
  Landroof
  LFTU
 • Vakbondsvrouw Chansada Phetsadaheung (rechts) en de CEO van de Lao-Viet Bank hebben net een collectieve arbeidersovereenkomst ondertekend. Werknemers genieten in Laos vaak nog amper bescherming. Oxfam en haar partner LFTU helpen de vakbonden om daar verandering in te brengen. Een CAO is voor arbeiders en bedienden een cruciale stap op weg naar een waardig loon en eerlijke arbeidsomstandigheden. Chansada is dan ook bijzonder blij: “Werknemers die een klacht willen neerleggen staan vanaf nu niet meer alleen; als er een probleem is, gaan we als groep in dialoog met de bank!”

  Lees meer over
  Laos
  Actief burgerschap
  LFTU

Nieuws en Updates

Nieuws

Er zijn geen nieuwsartikels.

Persberichten

Er zijn geen persberichten.

In groep staan we sterker om te onderhandelen met bedrijven. Samen met LFTU willen we een nieuwe start maken.

Somboun Monthavong, Suikerrietboer

Lees meer over
LFTU
Actief burgerschap
Laos