PMRS

Palestinian Medical Relief Society

Wie?

Gezondheidsorganisatie

Wat?

PMRS biedt elementaire gezondheidszorg aan de bevolking, vooral in de plattelandsregio’s,  en helpt de Palestijnse civiele maatschappij sterker maken om zo tot een beter gezondheidsbeleid te komen. Ze leggen het accent op preventie, educatie, deelname aan het gemeenschapsleven en de versterking van individuele vaardigheden.

Oxfam?

Oxfam werkt samen met PMRS om de toegang tot en de kwaliteit van de gezondheidszorg in bezet Palestijns gebied te verbeteren, bijvoorbeeld van dringende medische hulp. Oxfam werkt daarom aan de oprichting en versterking van verschillende diensten voor algemene en dringende gezondheidszorg.

Praktische informatie

Hoofdzetel: 
Ramallah, Gaza
Opgericht in: 
1979
Partner sinds: 
1987
 • UHWC & PMRS

  Het dorp Om Al Mahed (Gazastrook) ligt in een afgelegen gebied met gereglementeerde toegang, dicht bij de bufferzone. Een mobiel ziekenhuis van PMRS komt hier om de twee weken langs. Islam Najar heeft 4 kinderen: “De 2 kleintjes hebben een chronische keelontsteking en ik heb een hoge bloeddruk. We hebben geen inkomsten. We overleven enkel met de hulp van anderen in onze gemeenschap.” Hier krijgen ze vitaminen en raad over voeding.

  Lees meer over
  Bezet Palestijns gebied en Israël
  Gezondheidszorg en toegang tot medicijnen
  PMRS

Nieuws en Updates

Persberichten