UAWC

Union of Agricultural Work Committees

Wie ?

Boerenorganisatie

Wat ?

UAWC helpt boeren hun productie te verhogen en hun producten op de markt te brengen. Zo organiseert UAWC vormingen rond productie en uitvoer. De organisatie probeert ook de Palestijnse gronden waar mogelijk te beschermen tegen koloniseringen en onteigeningen door Israël.

Oxfam ?

Oxfam werkt samen met UAWC aan diverse projecten om de boerengemeenschap te ondersteunen. De boeren worden bijvoorbeeld geholpen bij het herstellen van landbouwserres en vismateriaal. Vrouwen en hun families krijgen dan weer steun bij het aanleggen van een moestuin zodat ze meer zelfvoorzienend kunnen worden.

Praktische informatie

Hoofdzetel: 
Gaza, Ramallah, Jerusalem
Opgericht in: 
1986
Partner sinds: 
1998
 • UAWC

  Saiyed Marwan Awad Saedi (28) herstelt vislijnen in het kader van een cash-for-workprogramma van UWAC in de haven van Gaza. “Ik woon bij mijn vader. We zijn met veertien in totaal in onze familie. Mijn enige inkomstenbron was de visvangst, maar in 2013 hebben de Israëliërs mijn boot in beslag genomen. We zaten met drie op de boot en ze hebben mijn broer verwond.” UWAC helpt in de eerste plaats de vissers van wie de boten in beslag genomen zijn.

  Lees meer over
  Bezet Palestijns gebied en Israël
  Voedsel voor iedereen
  UAWC
 • UAWC

  In Khan Younes (Gazastrook) organiseert UWAC een cash-for-workprogramma (CFW) voor het herstel van visnetten. Aid Youssef Hanya (30) is visser en vader van vijf kinderen: “Na dit programma ga ik terug de zee op. Ik hoop dat de Israëlische patrouilles ons laten vissen tot 12 mijl ver. Met een groter gebied zouden we veel meer vis kunnen vangen en zouden we CFW niet meer nodig hebben.”

  Lees meer over
  Bezet Palestijns gebied en Israël
  Voedsel voor iedereen
  UAWC
 • UAWC

  De serre van Ibrahim Et Falit in Wadi Salga (Gazastrook) werd vernield door de storm van december 2013. Dankzij een project van Oxfam-partner UWAC is een deel van de serre hersteld. “Vroeger teelde ik aubergines zonder bescherming. De opbrengst was middelmatig. Momenteel leven 13 mensen in mijn familie van die opbrengsten. Niemand van hen heeft een andere inkomstenbron. Ik zou meer plastic willen om de rest van de serre te herstellen.”

  Lees meer over
  Bezet Palestijns gebied en Israël
  Voedsel voor iedereen
  UAWC

Nieuws en Updates

Persberichten

Er zijn geen persberichten.