UMPL-B

Union Nationale des Mini-laiteries et des Producteurs de lait du Burkina Faso (UMPL-B) 

Wie?

Nationale Unie van Minimelkerijen en Melkproducenten  

Wat?

UMPL-B werkt aan belangenverdediging en beleidsbeïnvloeding, de professionalisering van de productie, de toegang tot financiering en de samenwerking tussen melkorganisaties.

Oxfam?

Oxfam ondersteunt de lobbyactiviteiten, een betere toegang tot productiemiddelen, de kwaliteitsverbetering en het versterken van de Unie.

Praktische informatie

Hoofdzetel: 
Ouagadougou
Opgericht in: 
2008
Partner sinds: 
2008
 • “De Peul in Burkina Faso leiden een nomadisch leven. De vrouwen halen hun inkomen vooral uit de verkoop van melk”, zegt Korotoumou Gariko. Zij nam het initiatief om de vrouwen samen te brengen, om de lokale melksector te beschermen tegen de goedkope import van buitenlands melkpoeder. “Met de steun van Oxfam hebben wij de Unie van minimelkerijen (UMPL-B) opgericht. Zo hebben we hebben ervoor kunnen zorgen dat onze eigen producten beter verdeeld worden op de markt. Samen met de Unie van melkverwerkers zetten we de overheid onder druk. Want het gaat om onze voedselsoevereiniteit en om ons leven.”

  Lees meer over
  Burkina Faso
  Voedsel voor iedereen
  UMPL-B
 • Klanten proeven melk, yoghurt en andere verse producten op de jaarlijkse melkbeurs in Ouagadougou (Burkina Faso). Zo helpt Oxfam-partner UMPL-B kleine melkerijen om de bevolking ervan te overtuigen dat Burkinese melk net zo lekker is en even lang goed blijft als Europese melk. De plaatselijke melkboeren gaan zo de concurrentie aan met het goedkope, geïmporteerde Europese melkpoeder.

  Lees meer over
  Burkina Faso
  Ongelijkheid
  UMPL-B

Nieuws en Updates

Persberichten

Korotoumou Gariko

"Als een koe in Burkina 3 liter melk per dag geeft en een Europese 10 keer zoveel, hoe kunnen wij dan concurreren op de wereldmarkt?"

Korotoumou Gariko, Minimelkerij UMPL-B

Lees meer over
UMPL-B
Voedsel voor iedereen
Burkina Faso