"Passie voor vrede, rechtvaardigheid en gelijkheid"

17/06/2016
Gisteren werd de wereld opgeschrikt door de brutale moord op het Britse parlementslid Jo Cox. Jo werkte tussen 2001 en 2009 voor Oxfam, onder meer op het kantoor in Brussel.
 
Jo was onder meer de drijvende kracht achter de Make Trade Fair campagne. Ze was ook een gedreven pleitbezorger van humanitaire kwesties, zoals de conflicten in Darfur en de Democratische Republiek Congo.
 
Tussen 2002 en 2005 werkte Jo Cox een tijd lang in de Oxfam-kantoren in Brussel. Xavier Declercq, directeur beleidswerk voor Oxfam-Solidariteit, werkte toen samen met haar:
“Jo was een vat vol energie, altijd lachend, vol nieuwe ideeën, idealisme en passie. Ze heeft zoveel gegeven aan Oxfam. Ik heb heel goede herinneringen aan onze samenwerking. Haar passie voor vrede, rechtvaardigheid en gelijkheid, lag aan de basis van alles wat ze deed. Ze ging voluit voor verandering en bleef altijd geloven dat we zouden slagen. We zijn allemaal geschokt door wat er gebeurd is. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar Jo’s familie op deze moeilijke momenten.” 

Contact us

Nederlandstalige pers
Belinda Torres Leclercq
0472/55.34.43
belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Franstalige pers
Sotiris Gassialis
0494/13.56.78
sotiris.gassialis@oxfam.org

Follow us

OH-magazine
Abonneer je op het driemaandelijks magazine van Oxfam-Solidariteit, stuur een e-mail naar
oh-magazine@oxfamsol.be.

Twitter
Volg ons op Twitter