Prikkel 2021 “De- / Re-Construct”: unchain your mind!

17/11/2020
Wat als we onze perceptie van de wereld, onze relatie met anderen en onze positie in de samenleving in twijfel trekken? Hebben we allemaal dezelfde rechten, dezelfde privileges, dezelfde kansen, dezelfde mogelijkheid om onze stem te laten horen? Is er een verschil tussen de wereld zoals die is en de wereld zoals die ons wordt aangeleerd? Op 13 en 14 februari nodigt Prikkel 2021 je uit om wat ons wat lijkt te zijn verworven te deconstrueren en te reconstrueren.
 
Elk jaar komen jongeren uit het hele land samen voor een weekend vol ontmoetingen, debatten en uitwisselingen. Ook al verstoort het coronavirus de formule dit jaar een beetje, de ambiance en de warme sfeer van Prikkel zal er nog steeds zijn.

"Het is altijd zo geweest!"

#MeToo, Black Lives Matter, zegt je dat iets? Deze bewegingen hebben zich luidop uitgesproken over de discriminatie van groepen mensen. Maar voor sommigen wordt praten over witte privileges of het privilege van mannen ervaren als een aanval, een agressie. "Het is altijd zo geweest! Waarom zou ik het model in twijfel trekken dat ik altijd heb gekend, mijn manier van leven of denken? "
 
Dit oude model houdt echter vooroordelen, stigmatiserend of onderdrukkend gedrag in stand. Dit is het moment om dit model te deconstrueren en een nieuw model te herbouwen. Hetzelfde geldt voor bepaalde overtuigingen: moet de democratie veranderen? Wordt het niet tijd om de waarden die Europa zo vaak verkondigt in zijn relatie tot de wereld om te zetten? Zijn mensenrechten of vrijheid voorbehouden aan een elite?

49 + jij?

Tijdens Prikkel 2021 houden we je een spiegel voor. Sluit je op 13 en 14 februari aan bij bijna 50 jongeren voor een weekend vol ontmoetingen, uitwisselingen en reflecties in Brussel.
 
Door de coronamaatregelen kan je dit jaar niet blijven overnachten. Daarom kozen we voor twee dagen op een centrale locatie in Brussel. We raden je aan je in te schrijven voor de twee dagen, maar het is ook mogelijk slechts één dag te komen.
 
 
 
Praktisch
 • Waar? Brussel (exacte locatie wordt nog bepaald)
 • Wanneer? Zaterdag 13 februari en zondag 14 februari 2021.
 • Wat ? Workshops, rondleidingen, het delen van ervaringen, maaltijden en een goede sfeer.
 • Voor wie ? 50 jongeren van 16 tot 30 jaar
  Let op: als je minderjarig bent, hebben we toestemming van je ouders nodig.
 • Prijs? Zodat het inschrijfgeld voor niemand een drempel is, bieden wij een prijsklasse aan. Als je het je kunt veroorloven, aarzel dan niet om de solidariteitsoptie te kiezen zodat anderen zich tegen lagere kosten kunnen registreren.
  5 tot 10 euro voor één dag
  8 tot 15 euro voor twee dagen.
  De prijs is inclusief alle workshops, maaltijden en verzekeringen. Uw inschrijving is pas geldig na ontvangst van uw betaling.
 • Vervoer? Bewaar je trein-, tram-, bus- en metrokaartjes, wij vergoeden je transport met het openbaar vervoer.
Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE41 068222642410 met vermelding Prikkel 2021 + Naam en voornaam van de deelnemer + zaterdag en/of zondag.
BIC: GKCCBEBB
Bank: Belfius
Oxfam-Magasins du monde ASBL
ondernemingsnummer: BE 0416.486.821
Rue Provinciale, 285
1301 Bierges
 
Je ontvangt alle praktische details per e-mail, maar stel gerust je vragen via info@prikkel.net. Volg al het nieuws over Prikkel 2021 op de voet via het Facebook-evenement.