Empty Shop

The Empty Shop
by Oxfam

17/10/2017 – 16/11/2017
Ma-za 10-18 uur
Antoine Dansaertstraat 90
1000 Brussel
emptyshop@oxfamsol.be

Scoor je designkledingstuk in Oxfams Empty Shop in Brussel

Staat een designkledingstuk al lang op je lijstje van hebbedingen, maar heb je het budget er niet voor? Misschien lukt het nu om die wens in vervulling te laten gaan. Oxfam-Solidariteit opent van 17 oktober tot en met 16 november een Empty Shop in Brussel met kleding en designstukken van bekende en minder bekende ontwerpers. En dat uiteraard tegen een zacht prijsje.

The Empty Shop strijkt neer op de hoek van de hippe Antoine Dansaertstraat met de Nieuwe Graanmarkt. Een lege winkel, lege hangers, naakte paspoppen. Jouw kledinggiften vullen elke dag opnieuw onze winkel. Elke avond sluiten we de deuren met een lege shop. De volgende dag is de lege ruimte alweer omgetoverd tot de mooiste designer kledingboetiek van Brussel.

NIEUWS:

WIL JE ONS STEUNEN?

Unieke stukken, eigen creaties

We roepen alle grote namen uit de modewereld en de Belgische designwereld, stylisten, laatstejaarsstudenten van modeacademies, bloggers en particulieren op om kleding te schenken: eigen creaties, ‘einde reeksen’, unieke stukken of tweedehands items. Heb je zelf een mode- of designstuk van hoge kwaliteit liggen, dan mag je dat zeker schenken. Je bent uiteraard ook welkom om gewoon te komen shoppen.

De Empty Shop wordt ingericht door de Belgische ontwerper Alain Gilles. Hij maakt in de winkel een grote trechter waar de schenkingen binnen komen en er na verkocht te zijn ook weer uitgaan. Aan de top van de trechter groeien weelderige planten. Zij staan symbool voor de rijkdom en verscheidenheid van de collectie, maar tegelijkertijd ook voor het ecologische aspect van sorteren en recycling.

De Empty Shop mag ook rekenen op de steun van MAD, het Brusselse platform voor Mode en Design. Zo lanceert MAD een projectoproep gericht aan laatstejaarsstudenten mode of design in België. Het idee is om aan tien studenten de kans te geven om een van hun creaties in de kijker te zetten in een van de mooiste etalages op deze Brusselse hotspot voor mode en design terwijl ze tegelijkertijd Oxfam-projecten wereldwijd steunen.

WAT DOET OXFAM MET JOUW GELD?

BEDANKT * THANK YOU

Zonder de genereuze giften van talrijke schenkers was The Empty Shop by Oxfam niet mogelijk geweest. In het bijzonder willen we graag alle ontwerpers, stylisten en grote merken van harte bedanken die hebben bijgedragen tot het succes van dit project:

STEUN ONS

Ben je een styliste, designer, winkel, merk of bedrijf met nog een stapel onverkochte kledingstukken, dan kan je je stock doneren aan The Empty Shop. Oxfam-Solidariteit is steeds op zoek naar nieuwe partners op korte en lange termijn.
Lukt het niet om langs te komen tijdens onze openingsuren, stuur dan een mailtje naar emptyshop@oxfamsol.be en we nemen contact met je op om een ophaling te organiseren.

Partners