Schrijf je in voor Prikkel 2022: Utopische Economie

08/11/2021

Prikkel is een jaarlijks weekend van Oxfam België, Oxfam-Magasins du Monde en Broederlijk Delen voor en door jong geweld, dit jaar in samenwerking met Karma Business*.

Van 18 tot 20 februari 2022 proberen we in het Scoutshuis in Antwerpen ons huidig economisch denken te tackelen via workshops, uitwisselingen, debatten, en met tal van inspirerende sprekers die pleiten voor een utopische economie.

Want werkt het huidige economische model nog wel naar behoren? Mensen lijden meer en meer onder burnouts en depressies, sociale ongelijkheid neemt toe en we verliezen ons contact met de natuur. Zou dat allemaal te maken hebben met dat eeuwige zoeken naar groei?

Karma Business is een project van Oxfam-Wereldwinkels, Stormkop, Jeugddienst Globelink, 11.11.11, Muzische Workshops en huist in de droogdokken van Antwerpen. Met jeugdige verbeeldingskracht tackelen we de uitdagingen die voortvloeien uit ons huidig economisch denken en maken we deze zichtbaar aan een ruim publiek. Een 20-tal jongeren onderzoeken samen hun kennis en ideeën over wat een rechtvaardige economie kan zijn en steken deze kennis in een artistiek jasje. Knappe koppen uit het culturele veld begeleiden deze toekomststrijders en werken samen naar een knallend slotmoment toe in 2022.

Op het programma

Download het volledige programma.

Ik schrijf me in

Praktische details

  • Waar? Scoutshuis Antwerpen, Wilrijkstraat 45, 2140 Antwerpen

  • Wanneer? Van vrijdag 18 februari om 18 uur tot zondag 20 februari om 16 uur

  • Wat? We zijn het programma nog aan het samenstellen, maar je vindt de eerste versie ervan hier vanaf december. Hou in de tussentijd ons Facebook-evenement in de gaten voor laatste updates!

  • Voor wie? 75 jongeren tussen 16 en 30 jaar oud, die zich willen engageren voor échte verandering.

Opgelet: als je minderjarig bent heb je toestemming van je ouders nodig.
 

  • Prijs? Drie verschillende prijzen:

       - 30 euro: de normale prijs, inclusief eten, slapen en verzekering

       - 20 euro: het verminderd tarief, om te voorkomen dat iemand niet kan deelnemen aan het weekend door financiële redenen.

       - 40 euro: de solidaire prijs om anderen de kans te geven om aan verminderd tarief deel te nemen.

In de kostprijs zijn alle workshops, maaltijden, overnachting en verzekeringen inbegrepen. Je inschrijving is pas compleet na de overschrijving.

Schrijf de betaling over op rekeningnummer BE88 0689 3167 6741 met de mededeling Prikkel 2022 + Naam en voornaam van de deelnemer.

BIC: GKCCBEBB
Bank: Belfius
Oxfam-Solidariteit vzw
Bedrijf nr: BE0408643875
Vier-Windenstraat 60
1080 Brussel

Je ontvangt alle praktische details via mail. Zit je nog met vragen ? Aarzel niet om alvast je vragen en/of opmerkingen te sturen naar info@prikkel.net. Om op de hoogte te blijven van alle updates over Prikkel, volg het Facebook-event.

Ik schrijf me in