Surf veilig met Child Focus en Oxfam

23/08/2016

Vanaf vandaag kan je in één van de Oxfam-tweedehandswinkels een “Child Focus editie” computer kopen: een informatief pakket rond het thema veilig internetten.

Iedereen die een tweedehandscomputer koopt in één van de Oxfam winkels, kan deze speciale editie kiezen voor een zachte meerprijs van 2 euro. Daarvoor krijgt u bovenop de computer: een USB-stick met een directe link naar het preventiemateriaal van Child Focus voor jonge internetgebruikers, een leuke sticker van clicksafe.be - de referentiewebsite van Child Focus over een veilig en verantwoord internetgebruik voor en door kinderen en jongeren- en tot slot een webcam cover om je online privacy te kunnen beheren.

Child Focus & Oxfam

Child Focus stelt 24/7 alles in het werk om de verdwijning en de seksuele uitbuiting van kinderen te bestrijden, en dit zowel offline als online. Via opvoeding en dialoog, maar ook door het verspreiden van preventiemateriaal, wenst Child Focus kinderen en jongeren van alle lagen en groepen van onze samenleving, van de meest bevoorrechte tot de meest kwetsbare, te ondersteunen, informeren, responsabiliseren over hoe ze het internet op een veilige en verantwoorde manier kunnen gebruiken om de risico’s zoveel mogelijk te beperken en de mogelijkheden te vergroten.

Oxfam-Solidariteit is een ontwikkelingsorganisatie die de kracht van mensen bundelt tegen armoede. Wereldwijd is Oxfam actief in meer dan 90 landen, met noodhulp in crisissituaties, duurzame oplossingen voor ontwikkeling en campagnes om onrecht te bestrijden. In België verzamelt Oxfam daarvoor onder meer middelen uit de verkoop van tweedehands kleding, boeken, computers en andere spullen. Oxfam haalt jaarlijks duizenden gebruikte computers op bij bedrijven, herstelt en verbetert die en verkoopt  ze vervolgens in één van de tweedehands computerwinkels. Zo maakt Oxfam informatica betaalbaar voor iedereen. Je vindt er al een degelijke tweedehands computer voor 100 euro.

Veilig surfen

Child Focus kreeg in 2015 ongeveer 240 vragen en meldingen over veilig internetgebruik. Via haar hulplijn voor een veilig internet (116 000 of 116000.be) kreeg Child Focus 62 vragen of meldingen in zake problematische sexting. Meestal gaat het om 13 tot 14-jarigen, toch waren liefst 6 slachtoffers 11 jaar of jonger.

Door de handen in elkaar te slaan, hopen Child Focus en Oxfam-Solidariteit een veilig en verantwoord internet te promoten bij alle groepen binnen onze samenleving, maar eveneens de sociale kwetsbaarheid bij internetopvoeding in de kijker te brengen.

De opbrengst van deze nieuwe partnerschap gaat volledig naar acties en projecten van Oxfam over heel de wereld. Door een computer met Child Focus pakket te kopen, steun je Oxfam-projecten wereldwijd en leren kinderen veilig surfen dankzij het preventiemateriaal van Child Focus!

Extra

De lijst met winkels waar je de Child Focus Editie computers kan aankopen, vind je hier.

Contact us

Nederlandstalige pers
Belinda Torres Leclercq
0472/55.34.43
belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Franstalige pers
Sotiris Gassialis
0494/13.56.78
sotiris.gassialis@oxfam.org

Follow us

OH-magazine
Abonneer je op het driemaandelijks magazine van Oxfam-Solidariteit, stuur een e-mail naar
oh-magazine@oxfamsol.be.

Twitter
Volg ons op Twitter