Tax battles: de gevaarlijke, wereldwijde race to the bottom voor bedrijfsbelastingen

Belastingen innen is één van de essentiële instrumenten die overheden kunnen gebruiken om armoede en extreme ongelijkheid aan te pakken. Maar grote bedrijven en multinationals ontwijken belastingen op industriële schaal.

Grote bedrijven en multinationals betalen niet hun eerlijke deel aan belastingen. Zo ontnemen ze overheden wereldwijd het geld dat nodig is om armoede aan te pakken en te investeren in gezondheidszorg, onderwijs en jobs.

Dit rapport legt de 15 ergste belastingparadijzen ter wereld bloot. Het zijn extreme voorbeelden van een verwoestende race to the bottom voor bedrijfsbelastingen.

We zien dat overheden overal ter wereld hakken in de bedrijfsbelastingen, in een poging om investeringen aan te trekken. Dit rapport over belastingparadijzen roept regeringen op om samen te werken en een einde te maken aan deze race, voor het te laat is.

Publicatiedatum: 
12/12/2016
Download (461.85 KB)

Europese Unie

Deze communicatie kwam tot stand met de steun van de Europese Unie. De inhoud ervan is uitsluitend de verantwoordelijkheid van Oxfam-Solidariteit en weerspiegelt niet noodzakelijk de visie van de Europese Unie.