Uitnodiging Oxfam Trailwalker

12/08/2015

Beste mevrouw, mijnheer

Nog maar enkele dagen voor een verdraaid straffe uitdaging… . Op 29 augustus verschijnen 1.000 stappers aan de start van een van de mooiste teamuitdagingen van België: Oxfam Trailwalker. In teams van 4 en in maximum 30 uur tijd doorkruisen ze een parcours van 100 kilometer in de prachtige natuurlandschappen van de Hoge Venen. Om zes uur ’s ochtends gaan de snelsten van start, om 7 uur volgt de tweede groep.

Duizenden  supporters zullen de stappers tijdens de tocht met zorgen omringen en aanmoedigen. 350 vrijwilligers leiden dit evenement mee in goede banen.

Oxfam Trailwalker, dat is:

  • meer dan 100.000 kilometer, op één weekend afgelegd door alle stappers samen
  • meer dan 558.000 euro die in 2014 ingezameld werd voor de projecten van Oxfam
  • 82 % van de stappers die de finish bereiken
  • de Hoge Venen, een van de mooiste natuurlandschappen van België
  • een snelheidsrecord van 9 uur 57 minuten op 100 km!
Wandelaars uit alle hoeken van het land en zelfs daarbuiten zijn al maandenlang bezig met de voorbereiding en fondsenwerving:

Dit jaar verwelkomen we een bijzonder gedreven stapper van de andere kant van de wereld. Australiër John Kirk schuimt de wereld af om deel te nemen aan Oxfam Trailwalker. De Belgische editie zal de 26ste Oxfam Trailwalker op zijn palmares zijn. Hij stapt mee met team de Kaailopers, die al voor de achtste opeenvolgende keer present tekenen.

Team « Les 4 purs 100 » kan alvast rekenen op een goed getrainde teamkapitein: Laurent Gindt doorkruiste in 2014 heel België op zoek naar een job. Met zo’n doorzettingsvermogen twijfelen we er niet aan dat hij ook deze keer zijn doel zal halen: de eindmeet bereiken van de 100 kilometer.

Maak dit evenement vol positieve energie mee van op de eerste rij en beleef samen met ons de intense emoties van de deelnemers.

Van vrijdag 29 augustus 19 uur tot zondag 31 augustus om 13 uur zijn wij permanent ter beschikking voor aanvragen tot interviews,ontmoetingen met de teams, beeldmateriaal en alle andere vragen. Centraal ontmoetingspunt is de start en finish in Eupen, aan de Sporthal van Kettenis, Aachener Strasse 236A.

Het persdossier met meer praktische info vindt u in bijlage.

Met vriendelijke groeten,
Het Oxfam Trailwalker team

Contact us

Nederlandstalige pers
Belinda Torres Leclercq
0472/55.34.43
belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Franstalige pers
Sotiris Gassialis
0494/13.56.78
sotiris.gassialis@oxfam.org

Follow us

OH-magazine
Abonneer je op het driemaandelijks magazine van Oxfam-Solidariteit, stuur een e-mail naar
oh-magazine@oxfamsol.be.

Twitter
Volg ons op Twitter