Uitnodiging persbriefing: 4 Oxfam-partners uit het Jemenitische maatschappelijk middenveld over de humanitaire toestand in Jemen

21/02/2019
  • Plaats: hoofdzetel van Oxfam-Solidariteit, Vier-Windenstraat 60, 1080 Molenbeek
  • Datum en tijdstip: donderdag 28 februari tussen 11 uur en 13 uur. Broodjeslunch wordt aangeboden.
  • Voorstelling en debat met de 4 lokale (Engelstalige) Oxfam-partners uit Jemen 
  • Mogelijkheid tot individuele interviews met de 4 partners, met Dina Elmamoun (van het Oxfam-team in Jemen), Julien Vaissier (Oxfam International - Franstalig) en Catherine De Bock (Oxfam-expert Midden-Oosten, Nederlandstalig).
     
Oxfam organiseert een bijeenkomst met 4 partners uit Jemen die op bezoek zijn in Brussel. Oxfam wil met deze bijeenkomst de aandacht vestigen op de nood om lokale stemmen aan het woord te laten over Jemen. De centrale focus ligt op de aanhoudende humanitaire toestand in het land, maar er wordt ook stilgestaan bij de uitdagingen voor meisjes en vrouwen in Jemen. De vertegenwoordigers zullen komende week de donorconferentie rond Jemen in Genève bijwonen waarna ze afzakken naar België en andere Europese lidstaten (Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje, Nederland en Duitsland). 
 
Sprekers:
 
Dalia Qasim, stichtte de “Hodaidah Girls Foundation”, een organisatie die werkt met en voor vrouwen en gemeenschappen in Hodaidah. Naast het opvolgen van humanitaire en ontwikkelingsprojecten, adviseren Dalia en haar collega’s lokale vrouwen rond  onder meer economische emancipatie en kinderbescherming. 
 
Aisha Thawab is al sinds 2012 voorzitter van de “Abs Foundation” in Hajjah. Ze heeft meer dan 13 jaar ervaring binnen de gezondheidszorg en publiceerde verschillende onderzoeken rond vrouwelijk leiderschap, gender en de ontwikkeling van jongeren. Voordien werkte Aisha bij de Social Development Fund (SDF) en andere lokale en internationale ngo’s.
 
Fares Al-Waeel is de stichter en CEO van de “National Foundation for Development and Humanitarian Response (NFDHR) in Sana’a. Hij werkt sinds kort vanuit Nederland en heeft meer dan tien jaar ervaring in de humanitaire en ontwikkelingssector. Binnen NFDHR volgt Fares de programma’s rond water, sanitaire voorzieningen, voedselzekerheid, onderwijs, gender en bescherming op. De organisatie telt meer dan 700 werknemers en vrijwilligers.
 
Laila Alshabibi is een vrouwenrechtenactiviste en uitvoerende directeur bij de “To Be Foundation for Rights and Freedoms” in het zuiden van Jemen. De grassroots-organisatie pleit ervoor om de stem van vrouwen in Jemen harder te laten doorklinken binnen het publieke en diplomatieke debat. Laila is ook lid van de “MENA Women Human Rights Defenders Coalition”, trainer in de “Regional Campaign School” (NDI), algemeen coördinator van “Voices White Network” en stichtte een feministisch netwerk voor vrede en democratie in Jemen. 
 

Contact us

Nederlandstalige pers
Belinda Torres Leclercq
0472/55.34.43
belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Franstalige pers
Sotiris Gassialis
0494/13.56.78
sotiris.gassialis@oxfam.org

Follow us

OH-magazine
Abonneer je op het driemaandelijks magazine van Oxfam-Solidariteit, stuur een e-mail naar
oh-magazine@oxfamsol.be.

Twitter
Volg ons op Twitter