Vijf goeie redenen om mee te doen met de Grote Parade op 7 mei

14/04/2017

Op 7 mei trekken we met de Grote Parade van Hart Boven Hard door Brussel. Want we willen een solidaire, duurzame samenleving,  een economie die werkt voor iedereen. Doe je mee?

Een derde Grote Parade van Hart Boven Hard? Ja, want ze is hard nodig! En wel hierom: 

1. Om grote vermogens aan te spreken op hun verantwoordelijkheid

Armoede en ongelijkheid nemen toe, maar het grote geld blijft wegvloeien naar belastingparadijzen. Multinationals en grote vermogens moeten eerlijk bijdragen. Moesten multinationals eerlijke belastingen betalen, net als iedereen, dan zou er geld kunnen gaan naar scholen, naar gezondheidszorg, naar sociale bescherming.

2. Omdat je vindt dat de zwakste mensen niet de eerste slachtoffers moeten zijn van besparingen

Solidariteit stopt niet aan de grens. We willen dan ook meer internationale solidariteit, en meer investeringen in de welvaart en het welzijn van álle landen. 

Besparingen op ontwikkelingssamenwerking? Dat is toch ronduit asociaal? We zien liever investeringen in een wereldwijde sociale zekerheid. Sociale bescherming moet er voor iedereen zijn en blijven.

3. Omdat je vindt dat niemand moet leven met angst of onveiligheid

Bijna 60 miljoen mensen zijn wereldwijd op de vlucht. 60 miljoen! Waarom maken overheden gaan prioriteit van levens redden en mensen in nood beschermen? 

Ook België heeft de verantwoordelijkheid om kwetsbare mensen op de vlucht te beschermen. Wie aan de grenzen van Europa aankomt, heeft rechten. Die rechten moeten gerespecteerd worden, en dat gebeurt nu niet. Het gaat om mensen net als wij. 

4. Omdat je graag de benen strekt onder de Brusselse lentezon

Vorige edities van de Grote Parade gingen door in maart, en dat was soms een bijzonder natte aangelegenheid. Met een Grote Parade in mei duimen we allemaal voor een aangename manifestatie onder de Brusselse lentezon.

5. Om je kinderen een leuke eerste betoging met picknick te laten beleven

Het is nooit te vroeg om te laten zien dat je een betere wereld wil! En eerlijk: als je kinderen hebt, wil je toch dat die opgroeien in een aangename, solidaire, warme samenleving? 

De Grote Parade is dit jaar kindvriendelijk dan ooit: het traject is maar 1 kilometer lang, en daarna zetten we ons aan de Langste Tafel. We houden samen een kort en krachtig actiemoment en blijven dan gezellig verder picknicken. Breng je eventueel ook wat lekkers mee om te delen met iedereen?

Waar, wat, wanneer?

  • zondag 7 mei
  • 13.30 uur, station Brussel-Noord
  • Zoek de Oxfam-vlaggen aan WTC III (kijk hier op Google Maps) en de reddingsboeien met "Red de Solidariteit"