Vlinderdas Di Rupo geeft webshop Oxfam vleugels

07/11/2014
De veiling van tweedehandsspullen die Oxfam-Solidariteit afgelopen maand organiseerde, heeft zowat 6.000 euro opgebracht. De opbrengst gaat naar de projecten van Oxfam wereldwijd.
 
Gedurende een maand werden zowel objecten van bekende mensen als stukken uit de tweedehandswinkels van Oxfam aangeboden op Kapaza. Onder de Bekende Belgen verkochten de vlinderdas van Elio Di Rupo (501 euro) en het notitieboekje van de Franstalige schrijver Thomas Gunzig (350 euro) het best. Met 5.000 bezoekers voor de webshop zien de tweedehandsproducten van Oxfam hun succes nog maar eens bevestigd.
 
De objecten die het meeste opleverden waren de designtafel van Xavier Lust met Eamesstoelen, die voor 2.200 euro van eigenaar veranderden. Tweede en derde waren een Afrikaanse vaas (1.200 euro) en een buffettafel (540 euro). Dit waren objecten die geselecteerd waren door vrijwilligers van een van de 43 tweedehandswinkels van Oxfam-Solidariteit. Het zijn maar enkele voorbeelden van welke pareltjes je er kunt vinden.
“Ik kan alleen maar tevreden zijn over de resultaten van deze veiling”, zegt Frédéric Van Hauteghem, verantwoordelijke van de tweedehandswinkels. “Ten eerste over de opbrengst natuurlijk. Maar ik ben ook verheugd dat onze webshop zoveel nieuwe bezoekers over de vloer kreeg. Wij hopen dat zij zo ontdekken wat voor verborgen schatten je vaak kunt vinden in onze winkels.”
Behalve Di Rupo en Gunzig zetten ook onder meer Ozark Henry en Bea Diallo zich in voor de veiling die Oxfam organiseerde voor haar vijftigste verjaardag. 

Contact us

Nederlandstalige pers
Belinda Torres Leclercq
0472/55.34.43
belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Franstalige pers
Sotiris Gassialis
0494/13.56.78
sotiris.gassialis@oxfam.org

Follow us

OH-magazine
Abonneer je op het driemaandelijks magazine van Oxfam-Solidariteit, stuur een e-mail naar
oh-magazine@oxfamsol.be.

Twitter
Volg ons op Twitter