Word ik als vrijwilliger omkaderd?

Elke vrijwilliger tekent een vrijwilligersovereenkomst en/of ontvangt een organisatienota

Deze bevatten informatie over onze organisatie, over het kader waarin onze vrijwilligers hun taak uitoefenen en over de rechten en plichten die verbonden zijn aan het vrijwilligerswerk.

Elke vrijwilliger krijgt de gepaste vorming

Wie als vrijwilliger in een van onze tweedehandswinkels aan de slag wil, krijgt een uitgebreide rondleiding van de winkelverantwoordelijke of regiocoördinator. Zo leert u het reilen en zeilen van de winkel beter kennen, maar bent u ook op de hoogte van de basisprincipes van Oxfam-Solidariteit.

Als u een functie met meer verantwoordelijkheid opneemt binnen een vrijwilligersteam, sporen we de noden aan vorming op en trachten we daar een antwoord op te bieden.

Ook campagnemedewerkers en vrijwilligers die willen deelnemen aan specifieke evenementen krijgen vooraf een vormingsdag.

Nieuwe vrijwilligers krijgen de kans om deel te nemen aan een introductiedag op de hoofdzetel, waar u de organisatie beter leert kennen en gedachten kunt uitwisselen met andere nieuwe collega’s

Hoe blijf ik als vrijwilliger op de hoogte?

Wilt u ons driemaandelijks tijdschrift 'OH-magazine' graag in de brievenbus krijgen? Stuur een e-mail naar oh-magazine@oxfamsol.be.
Leest u onze magazines liever online? Klik dan hier.