Over Oxfam

1 op de 3 mensen in de wereld leeft in armoede. Oxfam is vastbesloten om dit te veranderen door de kracht van mensen te bundelen tegen armoede.

Oxfam werkt aan praktische en vernieuwende oplossingen voor mensen wereldwijd. Oplossingen die mensen de kans te geven zich uit de armoede op te werken en een betere toekomst op te bouwen.

Bij een ramp of conflict redden we levens en helpen we mensen om zelf hun kost weer te kunnen verdienen. En we voeren campagnes, zodat arme mensen invloed krijgen op de lokale en internationale beslissingen waar ze de gevolgen van ondervinden.

Wereldwijd en in België

Altijd en overal werken we samen met lokale partnerorganisaties en met de meest kwetsbare vrouwen en mannen. Samen stoppen we armoede en onrecht.

In België maakt Oxfam-Solidariteit overheid, bedrijven en het publiek warm voor ontwikkelingsprojecten en noodhulp in crisissituaties. Onze Belgische zusterorganisaties Oxfam-Wereldwinkels en Oxfam-Magasins du monde staan voor fairtrade (eerlijke handel) en bieden in hun winkels een groot assortiment producten aan.

We voeren overal ter wereld campagne om publiek en beleidsmakers te sensibiliseren en beïnvloeden. 

Samen maken we het verschil

Oxfam-Solidariteit, dat is ook:

  • meer dan 200 werknemers (in Brussel, in de Oxfam-tweedehandswinkels overal in België en op het terrein)
  • 1.500 vrijwilligers die zich regelmatig inzetten voor Oxfam, elk op hun manier

Samen met jou zorgen we ervoor dat we projecten en ontwikkelingsprogramma's kunnen uitvoeren in meer dan 90 landen wereldwijd.

Doe je mee?