Week van de Gever van 28 maart tot 3 april

25/02/2022

Wat doe jij met de spullen die je niet meer nodig hebt? Stockeren op zolder, doorgeven aan vrienden, in de vuilnisbak gooien of naar het containerpark brengen? Wij hebben een beter idee: breng je spullen die nog in goede staat zijn naar een Oxfam-tweedehandswinkel en verander mensenlevens wereldwijd.

Met de lente voor de deur is het traditioneel tijd om op te ruimen en overbodige spullen het huis uit te krijgen. Wil je er ook aan beginnen en weet je niet waar naartoe met je gerief? En wat doe je met de spullen die je niet meer nodig hebt maar nog perfect bruikbaar zijn? Je kan er een goed doel mee steunen, zoals Oxfam.

Alle spullen in goede staat zijn welkom 

Breng je spullen in goede staat naar een tweedehandswinkel van Oxfam.

“Alle spullen die je niet meer nodig hebt maar perfect nog een rondje mee kunnen, zijn welkom: boeken, kleding, klein speelgoed, huisraad en decoratie”, vertelt Birgit Vanhoutte, verantwoordelijke Boeken & Brocante. “En dan vooral spullen die we nog kunnen verkopen. Kapotte of onvolledige dingen moeten we zelf weggooien en daar moeten wij ook voor betalen. Omdat onze winkels niet heel groot zijn, nemen we ook geen meubels en grote spullen zoals babybadjes aan. Verder ook geen elektrische apparaten, kinderstoelen of fietshelmen omdat we die zelf niet verkopen.”

Lees hier welke spullen je kan schenken.

Zoals altijd krijgt iedereen die zijn spullen binnenbrengt een brede glimlach en een welgemeend bedankje van onze vrijwilligers.

Samen veranderen we mensenlevens

Door mooie spullen te schenken, steun je onze strijd tegen ongelijkheid en voor economische rechtvaardigheid.

De winst uit de verkoop van jouw geschonken spullen gaat integraal naar onze projecten wereldwijd.

Wat gebeurt er met je spullen?

De spullen die jij schenkt, blijven in de winkel of belanden in een sorteercentrum van Oxfam. Deskundige handen sorteren de goederen en maken ze klaar voor hergebruik.

Spullen weggeven na 3 april?

Na de Week van de Gever kan je je kleren of schoenen altijd kwijt in een kledingcontainer of een tweedehandswinkel van Oxfam.